Kezdőoldal » Egészség » Szemproblémák » Ball szemem 0,5, és a jobb...

Ball szemem 0,5, és a jobb szemem 0,25. Szerintetek hordjak szemüveget?

Figyelt kérdés

A szemeim hetek óta fájnak,

nyomaszto érzés. Fél éve voltam mérésen, akkor mind a kettő szemem 0,25 volt. Most rosszabbodott a ball szemem. Olvasni látok, csak néha távolságra nem látok.

Érzem, hogy nem egyformán látok. Néha nem tudom bemérni vagy hogy mondjam meg, homályosan látom a digitális órát, kell pillognom aztán látom a számokat hogy hány óra van.

Szerintetek csinaltassak szemüveget? Vagy felesleges?

Várjak míg még fog romlani a látásom?

ma 20:48
1 2
 1/15 anonim válasza:
Nekem mind a két szemem 0,75 ami nem számít olyan rossznak de szemüveg nélkül ha gép elé ülök homályosabban látok utána és az emberek arcát is homályosan látom.Ha nem is kintre,de szerintem legalább telefonozáshoz stb.. csinálátathatnál szemüveget mert ezek nagyon rontják és a végén rosszabb lesz.Nekem is csak otthonra van szemüvegem és 2 éve már nem romlott semmit a szemem.
ma 20:56
 2/15 anonim ***** válasza:
Nekem 0.25 és 0.75-ös (+cilinder) a szemem már 10+ éve és nem hordok szemüveget csak nagyon nagyon ritkán, ha kb 2 órát aludtam és már majdnem keresztbe állnak. Nem romlott. Én így szeretem, de ismerek olyat, akit nagyon idegesít és 0.25-re már hordott szemüveget. Személyes dolog. Ha fáj a szemed, akkor hordj.
ma 21:07
 3/15 anonim ***** válasza:
*bal
ma 21:08
 4/15 anonim ***** válasza:
Eszedbe ne jusson. Megszokja az agy és levéve órákig rosszabbul látsz majd.
ma 21:09
 5/15 anonim ***** válasza:

1.

Akkor az nem 0,75. A dioptria definíciójából adódik ugyanis, hogy 0,75-ös szem az 1/0,75, azaz 1,33 m-ig lát élesen.

Telefonozáshoz meg főleg ne csináltasson, ő kb 3-4 méterig lát élesen, mégis milyen szemüveg kéne neki 40 centire?

Úgy bírom egyébként, hogy pont a szemüvegesek teljesen fogalmatlanok a dioptriákkal, meg úgy az egész témakörrel kapcsolatban, össze-vissza beszélnek.

ma 21:13
 6/15 A kérdező kommentje:
Nem szeretnék hordani szemüveget de lássátok hogy rosszabbodott és a szemeim fájnak
ma 21:13
 7/15 A kérdező kommentje:
Akkor most mit tegyek?
ma 21:14
 8/15 anonim ***** válasza:

Semmit.

0,25 eltérés az kb annyi, hogy eltaláltál vagy elhibáztál 1 sort a táblán. Egyáltalán nem egzakt mérés.

ma 21:17
 9/15 A kérdező kommentje:
Nem a tábláról van szó. Bele kellett néznem valamibe és lefenykepezte és úgy jött ki a gépből hogy az egyik szemem 0,5 a másik 0,25
ma 21:20
 10/15 anonim ***** válasza:

9.

Az nem sokat ér, az számít, hogy te mit látsz.

ma 21:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!