Magas szemnyomást állapítottak meg, hogyan tovább?
Üdv.
Elmentem szemészhez, hogy piros, eres, vérben van a szemem.
Nos, nagyon száraz, illetve (2x) 24-es szemnyomás.
Kb. halálfélelmet kaptam, és fogalmam sincs hogyan tovább ezzel.
Mennyire lehet kezelni ezt a zöldhályogot, mi ez?
Az a meglepő, hogy egy pszichés gyógyszer után kezdtem el tapasztalni ezeket a panaszokat, habár azt mondta az orvos nincs köze hozzá, reménykedem benne hogy abbahagyásával elmúlik és nem kell életem végéig szemcseppet használnom.
Akinek van/volt, hogyan kezelitek, múlt el, hogyan éltétek meg?
#2 Értem én, hogy idősebbeknél gyakori, de b@sszus túl fiatal vagyok ehhez. Ez nagyon sok évnyi cseppentést, kontrollt jelent.
Mellesleg, mennyi idő után kéne éreznem a hatását? Mert csípni csíp rendesen, mást semmi.
Pszichés betegnek tényleg nem kellene ilyet írni, de minden döntés saját.
Mindenkit megnyugtatnék: hülyeséget nem csinálok, megbeszéltem orvossal.
Abbahagytam a gyógyszert, de mivel kaptam zöld hályogra szemcseppet ami szétcseszte a szemem.
Úgyhogy másik szemész leállította a szemcseppet, poct vizsgálat szerint minden rendben, látótér van hátra jövőre.
Addig is 2 hétig majdnem óránként kell cseppentenem sima műkönnyel.
Szegény, szorítok...
Ettől én is mindig úgy félek, mert anyai ágról kb mindekit útolér a zölhályog a családban. :/ Szóval járok is évente szemnyomás vizsgálatra. Édesanyám már évek óta szemcseppezik miatta, mert neki is magas, ezzel meg ehet előzni, hogy kialakuljon a zöldhályog. Elég kellemetlen, de sajnos neki ezt már egész életében csinálnia kell ha nem szeretne megvakulni. A testvére nem foglalkozott vele, ő már a fél szemére nem lát egyáltalán.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!