Kezdőoldal » Egészség » Szemproblémák » Új szemészhez járok és teljese...

Új szemészhez járok és teljesen más adatok szerepelnek az ambuláns lapon, egy kis segítséget kérhetek? 25/F

Figyelt kérdés

Előzmény: magánba jártam orvoshoz 5 éves koromtól kezdve 23 éves koromig, azonban nyugdíjba ment a doktornő. Most azonban szükség volt foglalkozás-egészségügyi orvoshoz elmennem (két éve voltam szemészeten utoljára) és azóta történtek változások az új leleten, nem mindent értek rajta.

Ha valakit megkérhetek értelmezné a régi leletet és az újat is? Teljesen más adat van a kettőn:DDDD

Illetve én úgy tudom, hogy a cylinderes szem marad cylinderes, kb. 3 évig volt mindkét szemem -0,5 Dcyl Ax 90°=1,0, most pedig a szembemérőgép által hirtelen a jobb 100° lett, a bal pedig 65° (volt automata refraktométer és orvosi vizsgálat is), a vízusnál (amit a doki állapított meg) pedig már hiányzik a cylinder a jobb szememről, és feltételezem a vízusnál szereplő adat alapján csinálnak szemüveget. Most akkor mi van, kell a cylinder vagy sem?:D A Többi adat lent található kibővítve.

Olyan vaksi voltam régen, annyit szenvedtem, mire utána évekig sikerült az egyik szememnek 0-asnak lennie, másiknak pedig +0,5-ösnek, de most hogy elkezdett romlani szeretnék jobban figyelni, nem akarok újra vaksi lenni:D

Segítségeket köszönöm!

Szemmozgások: szabadok

Konvergencia: kiváló

K<) 0°

T<) 0°

K Worth és T Worth: fúzió van

Lang I teszt + 600"

V:0,90-1,0

0,80-1,0

Csapody: od I-et, os II-őt olvas

Rl ép elülső... (ezt nem tudom kiolvasni)

V: -0,5 Dcyl Ax 90°=0,90-1,0

-0,5 Dcyl Ax 90°=0,80-1,0

Fundus mindkét oldalon éles határú pupilla, kp. telt erek, Macula ok.

Amit foglalkozás-egyészségügyi orvos csinált pár napja:

C.ref. -0,5 Dsph -1,25 Dcyl tg. 100

-1,25 Dsph -0,75 Dcyl tg. 65

Keratometria 7,98/7,94 mm

V: 0,7-0,5D=1,0

0,5-1,25=0,5 Dcyl 65°

Csapody III-at olvas

Oftacain cs. + cornea festés Ta: 19/19 Hgmm

Pachymetria: CCT: 614/641 Corr: -3,0/-5,0

Anomaloscop.: J15-B40 /norm./ színlátás: jó /Ishihara/

Térlátás: jó /Lang-stereotest/

Confront. látótér: mko teljes

Réslámpa + ÜT biomikr. vizsg. ou.: ép védőszervek. Halvány conjunctiva. Cornea sima, tiszta, csillogó. Csarnok kp. mély, tiszta. Iris békés. Pupilla kp. tág, kerek, centr., reagál. Lencse, üvegtest tiszta.

Fundus: ép pupilla szélek, art. enyhén szűkebbek, vénák kp. teltek. Macula rendben.

Vezetett szemmozgások szabadok, diplopiát nem jelez. Beállító mozgás nincs.

DG: Myopia gr.min.ou.c.astigmia. os.

Megállapított diagnózius:

H5210 Myopia

H5220 Astigmatismus

nov. 15. 09:26
 1/3 anonim ***** válasza:
A szembemérőgép nem ad jó eredményt, csak egy támpontot, hogy merre kell kezdeni a dioptria keresést. Én inkább a normális szemésznek hinnék, mint a fogl eü orvosnak. Ne vedd ezt készpénznek amit az utolsó mondott. Inkább szemészhez menj.
nov. 15. 15:15
 2/3 anonim ***** válasza:
Nekem a gép a szemesznél +8 dptr írt és csak 4,5 van :D
nov. 15. 15:16
 3/3 A kérdező kommentje:

Elmentem szemészhez, egy kedves asszisztens volt az orvos helyett, aki évek óta ott dolgozik, sajnos ő nem írhat fel szemüveget, de legközelebb ha bent lesz a doktornő visszamegyek hozzá. Hát azért volt eltérés kicsi a gépben és az asszisztens által is a múltkori fogl. eühöz képest.

Gép:

Jobb: -0,5 sph -1,25 cyl ax 105

Bal: -1,25 sph - 0,5 cyl ax 63

V:

Jobb: -0,5 sph -0,5 cyl ax 100

bal: -1,0 sph -0,5 cyl ax 65

Egyébként jól is jártam, mert ismertem az asszisztenst és volt idő végig próbálgatni a lencséket és kiderült, hogy még mindig cylinderesek a szemeim, csak fogl.eü-n telibe szarták, holott a szemem a legfontosabb a melómhoz:D Gondolom cylindernél meg 1-15° fok eltérés annyira nem számottevő:D

nov. 22. 12:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!