Új szemészhez járok és teljesen más adatok szerepelnek az ambuláns lapon, egy kis segítséget kérhetek? 25/F
Előzmény: magánba jártam orvoshoz 5 éves koromtól kezdve 23 éves koromig, azonban nyugdíjba ment a doktornő. Most azonban szükség volt foglalkozás-egészségügyi orvoshoz elmennem (két éve voltam szemészeten utoljára) és azóta történtek változások az új leleten, nem mindent értek rajta.
Ha valakit megkérhetek értelmezné a régi leletet és az újat is? Teljesen más adat van a kettőn:DDDD
Illetve én úgy tudom, hogy a cylinderes szem marad cylinderes, kb. 3 évig volt mindkét szemem -0,5 Dcyl Ax 90°=1,0, most pedig a szembemérőgép által hirtelen a jobb 100° lett, a bal pedig 65° (volt automata refraktométer és orvosi vizsgálat is), a vízusnál (amit a doki állapított meg) pedig már hiányzik a cylinder a jobb szememről, és feltételezem a vízusnál szereplő adat alapján csinálnak szemüveget. Most akkor mi van, kell a cylinder vagy sem?:D A Többi adat lent található kibővítve.
Olyan vaksi voltam régen, annyit szenvedtem, mire utána évekig sikerült az egyik szememnek 0-asnak lennie, másiknak pedig +0,5-ösnek, de most hogy elkezdett romlani szeretnék jobban figyelni, nem akarok újra vaksi lenni:D
Segítségeket köszönöm!
Szemmozgások: szabadok
Konvergencia: kiváló
K<) 0°
T<) 0°
K Worth és T Worth: fúzió van
Lang I teszt + 600"
V:0,90-1,0
0,80-1,0
Csapody: od I-et, os II-őt olvas
Rl ép elülső... (ezt nem tudom kiolvasni)
V: -0,5 Dcyl Ax 90°=0,90-1,0
-0,5 Dcyl Ax 90°=0,80-1,0
Fundus mindkét oldalon éles határú pupilla, kp. telt erek, Macula ok.
Amit foglalkozás-egyészségügyi orvos csinált pár napja:
C.ref. -0,5 Dsph -1,25 Dcyl tg. 100
-1,25 Dsph -0,75 Dcyl tg. 65
Keratometria 7,98/7,94 mm
V: 0,7-0,5D=1,0
0,5-1,25=0,5 Dcyl 65°
Csapody III-at olvas
Oftacain cs. + cornea festés Ta: 19/19 Hgmm
Pachymetria: CCT: 614/641 Corr: -3,0/-5,0
Anomaloscop.: J15-B40 /norm./ színlátás: jó /Ishihara/
Térlátás: jó /Lang-stereotest/
Confront. látótér: mko teljes
Réslámpa + ÜT biomikr. vizsg. ou.: ép védőszervek. Halvány conjunctiva. Cornea sima, tiszta, csillogó. Csarnok kp. mély, tiszta. Iris békés. Pupilla kp. tág, kerek, centr., reagál. Lencse, üvegtest tiszta.
Fundus: ép pupilla szélek, art. enyhén szűkebbek, vénák kp. teltek. Macula rendben.
Vezetett szemmozgások szabadok, diplopiát nem jelez. Beállító mozgás nincs.
DG: Myopia gr.min.ou.c.astigmia. os.
Megállapított diagnózius:
H5210 Myopia
H5220 Astigmatismus
Elmentem szemészhez, egy kedves asszisztens volt az orvos helyett, aki évek óta ott dolgozik, sajnos ő nem írhat fel szemüveget, de legközelebb ha bent lesz a doktornő visszamegyek hozzá. Hát azért volt eltérés kicsi a gépben és az asszisztens által is a múltkori fogl. eühöz képest.
Gép:
Jobb: -0,5 sph -1,25 cyl ax 105
Bal: -1,25 sph - 0,5 cyl ax 63
V:
Jobb: -0,5 sph -0,5 cyl ax 100
bal: -1,0 sph -0,5 cyl ax 65
Egyébként jól is jártam, mert ismertem az asszisztenst és volt idő végig próbálgatni a lencséket és kiderült, hogy még mindig cylinderesek a szemeim, csak fogl.eü-n telibe szarták, holott a szemem a legfontosabb a melómhoz:D Gondolom cylindernél meg 1-15° fok eltérés annyira nem számottevő:D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!