Ha tompalátásom van, az kiderül rutin szemészeti vizsgálaton?
Figyelt kérdés
Az egyik szememmel minimálisabban rosszabbul látok szemüvegben is, mint a másikkal, de azt mondták, azért, mert a kettővel együtt tökéletesen látok szemüveggel. Kb. 11-12 évesen írtak fel először szemüveget, asztigmatizmust is örököltem,ha tompalátásom lenne, az kiderült volna? A rosszabbik szememmel azért jobban látok szemüveggel, és ez csak messzire van így, közelre mindkettővel tökéletesen látok.okt. 24. 06:10
1/8 Ypszilon1980 válasza:
Lehet, hogy kiderül, csak nem mondják, de nekem nem derült ki, csak mikor mentem azzal a látásvizsgálati papírral szemüveget csináltatni, akkor helyben is megnézték az optikai üzletben és ott mondták ezt csak, de teljesen más, elég sokrétű vizsgálat volt ott, szemészeten csak simán lencsékkel nézték.
2/8 A kérdező kommentje:
Akkor az normális, hogy az egyik szememmel szemüvegben is minimálisan homályosan látok? a szemész azt mondta, igen, mert a másik a vezérszem, és azt nézik szemüvegfelírásnál, hogy a kettővel együtt tökéletesen lássak, optikánál is ahol csináltattam, ezt mondták.
okt. 24. 10:04
3/8 Ypszilon1980 válasza:
Igen, nekem is valami ilyesmit mondtak.
4/8 anonim válasza:
Ha látsz közelre, akkor nem lehet tompalátásod.
5/8 anonim válasza:
Tompalátás során nem alakul ki a két szem együttes látása, azaz, ha nyitva mind a két szemed, a rosszabb csak úgy "van", de az agyad csak a jó szemből fogadja a képet.
6/8 anonim válasza:
*ja és tompalátás a sztereoteszttel mérhető. Ha nem látod, csak a csillagot, akkor vagy az.
7/8 anonim válasza:
Sztereoteszt a kétszemes látást teszteli. Tompalátás abból derül ki, hogy hiába korrigálják, nem változik semmit a látás.
8/8 anonim válasza:
7, bizony, a kétszemes látást teszteli, ami tompalátás esetén NINCS.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!