Kezdőoldal » Egészség » Szemproblémák » Nyaraláson vagyok és eltört a...

Nyaraláson vagyok és eltört a szemüvegem Budapesten tudok csináltatni újat 1 napon vagy pár órán belül? Csak annyira kell lássak nagyjából mert se vezetni se dolgozni nemtudok majd menni mert -5 a szemem vagy -5.5 szerintetek?

Figyelt kérdés
Válaszokat előre köszönöm! Ilyenkor jár a táppénz? Vagy mondják hogy így jártál és.dolgozz mert raktátosként éjszaka meg nappal muszáj látnom

aug. 21. 20:46
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
17%
A háziorvos empátiáján, segítőkészségén múlik.
aug. 21. 20:52
 2/13 anonim ***** válasza:

A belvárosban aligha találsz ilyent, de megpróbálhatod.

A 17.ker.Pesti úton van a Kóbor optika. Ott szerintem, ha lehet megjavítják a törött szemüvegedet, vagy csinálnak hamar újat.

Táppénzben ne reménykedj. Tartalék szemüvegről kellett volna gondoskodnod. Az lehet egy olcsó vacak is, lényeg, hogy lássál vele, ha a másikkal baj van.

aug. 21. 21:10
 3/13 A kérdező kommentje:
#2 azt hol kapok -5 ös tartalék szemüveget? Nem veszek belőle kettőt mert így is méregdrágák amit van az olvasó és vacak olcsó de nekem távollátással van bajom és elég gyorsan romlott a szemem szóval felejtős...
aug. 21. 21:53
 4/13 anonim ***** válasza:
-5 szerintem nincs készen, de csináltathatsz olcsó kerettel.
aug. 21. 22:01
 5/13 A kérdező kommentje:
#4 mindenképp fogok csak az elmúlt 1 2 évben eléggé romlott és nem nagyon volt habgulatom kettőt is venni belőle de nemtom táppénzt kiírhatnak e erre mert nem tudok menni úgy hogy l*faszt nem látok...
aug. 21. 22:13
 6/13 anonim ***** válasza:
Szemüvegtörés miatt biztos nem jár táppénz, de a háziorvos esetleg kitalál valami elfogadhatóbb "betegséget". Vagy kiveszel 1-2 nap szabit.
aug. 21. 22:46
 7/13 anonim ***** válasza:
100%
Háziorvos vagyok. Keresőképtelenséget igazolunk. Ez jelenleg jelen van. Lazán fel lehet ezzel táppénzre venni pár napra.
aug. 21. 22:55
 8/13 anonim ***** válasza:
Ahogy előző válaszoló is írta, simán felveszik ezzel.
aug. 21. 23:48
 9/13 anonim ***** válasza:
Hát -5nél nem csak egyszerűen eltört a szemüveged, nincs táppénz, nyenyenye esete áll fent. Hanem konkrétan látássérültnek számít a kérdező korrekció nélkül. Ilyen rövidlátásnál amúgy életveszélyes tartalék szemüveg nélkül közlekedni a világban.
aug. 22. 08:03
 10/13 anonim ***** válasza:
A vision expressnél egyébként van ilyen, hogy szemüveg egy órán belül, de nem mindegyik üzletben. [link]
aug. 22. 08:05
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!