Kezdőoldal » Egészség » Szemproblémák » Foltok a szem előtt (viszont...

Foltok a szem előtt (viszont valószínűleg nem az üvegtesti homályokról van szó), voltak már hasonló problémák valakinél (megjegyzésben bővebben megfogalmaztam)?

Figyelt kérdés

Azt vettem észre, hogy foltok jelennek meg néha. Ezeket a legjobban arra tudnám hasonlítani, mint amikor a Napba nézel, majd a kék égre és megmarad a Nap foltja és szépen lassan utána eltűnik. Viszont ez a probléma akkor is előjön, amikor nincsenek fények és nem nézek bele semmilyen fényes dologba (tudom milyen amikor ez történik, de ez más), ez magától jön elő, valamikor 1-2 másodpercre vagy éppen meglátom a látóteremben valahol, odanézek és már nincs ott, de van amikor 2-5 percig is ott van, hirtelen mintha előjönne majd fokozatosan eltűnik vagy csak hirtelen, akár pislogásra is. Valamikor sötétebb foltot látok valamikor mintha fényesebb lenne, pislogáskor általában jobban látom vagy igazából egyáltalán nem tudom, mert teljesen furcsa az egész, és megmagyarázni is nehéz, lehet csak odaképzelem, lehet hogy nem (becsukott szemmel nem látom, és olyan mintha nem is folyamatosan látnám, hanem pislogáskor vagy szem mozgatásánál). Viszont azt se tudom mondani, hogy például azon a helyen olyankor tényleg nem látok semmit, mert valójában olyan mintha csak elsötétítené azt a kis területet. (Nem nagy foltokról van szó, van amikor nagyon kicsi, van amikor nagyobb, de egy borsónál eddig szerintem sose volt nagyobb (a mérete is eltérő szokott lenni, nem mindig ugyanakkora)

Utána olvastam már jó pár szemproblémának (üvegtesti homályok, retinaleválás, szürkehályog, zöldhályog, stb..), de nem sok közös tulajdonságot találtam a problémám és ezek között.

Az is lehet, hogy valami agyi probléma van, nem tudom.

Azt szeretném viszont megtudni, hogy ez másnál is előfordult már, vagy bármi ilyen hasonló? Kellene aggódni? Tudom, hogy ezt észszerűbb lenne kivizsgáltatni, de először mindenféleképpen szerettem volna tudomást venni arról, hogy érdemes-e ezzel foglalkozni vagy sem. Egy utolsó mondatként még megjegyzem, hogy látok úszkáló foltokat is, amelyek szerintem az üvegtesti homályokra utal, de ezek mind átlátszók vagy csak kissé sötétebbek, ez kapcsolódhat a problémámhoz? (mert egyébként tényleg zavarók, de ez a második jelenség kissé jobban aggaszt, mert nem tudom, hogy normális vagy sem), illetve van amikor mintha mozognának, de van amikor nem.

Előre is köszönöm a válaszokat!

aug. 17. 18:11
 1/2 Ypszilon1980 ***** válasza:
El kell menni szemészetre és ott kiderül van-e szemprobléma, máshogy nem fog. Attól, hogy itt én azt mondom ez lehet retinaleválás kezdete is még, az még nem jelenti azt, hogy nálad is ez van.
aug. 17. 19:23
 2/2 liliana2525 válasza:
A retina ablációnál teljes szürke függöny ereszkedik a szemre, és beszűkül a látótér. Nagyon kell vigyázni vele. Nehezen korrigálható.
tegnap 20:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!