Visual Snow Szindróma gyógyítható?
Igyekszem röviden…
Nekem 2021-ben kezdődött minden 2 synopharm oltás után, tudni illik rögvest az intenzíven kötöttem ki mellkasi diszkomforttal. Aztán jött egy 2 év masszív pánikbetegség, és vegetatív idegrendszeri probléma, majd egy ideig párszor olyan érzés volt a koponyámon belül, mintha az áram végigrázna a fejem elejétől a végéig, ilyenkor a látásom is elhomályosodott, és megszédültem, de 1-2 másodperc alatt minden rendben is volt. Ez megtörtént 5-6szor, neurológus nem tudott mit mondani, egészségesnek talált. Egy eakat CT/MR hiába… Aztán tavaly elkezdtem hangyásan látni, de csak este, idén meg üvegtesti homályok csatlakoztak a buliba, szemcsés látás nappal, szellemképes látás (bármire ránézek, másodpercekig látom átlátszóan), pattogzó szikraszerű fehér pontok ezrei, fekete felvillanó pontok a látótéren kívül, fényérzékenység, minden zavar ami tükröződik. Napszemüvegben szinte semmi bajom, valahogy a színezett lencse elnyomja. Vannak napok mikor jobb, de ha például front van, nem tudok olvasni se szinte mert vibrál, se ránézni a rücskös falra, se semmire ami apró szemekből áll. Valakinek hasonló? Gyógyír van rá? Magyar orvosok sajnos inkompetensek, mert nem ismerik a VSS-t. USA-ban van kezelés, de szerintem érthető okokból ez nem játszik.
Szia!
Sajnos nincs rá gyógymód, ahogy te is írtad itthon nem is ismerik ezt a betegséget. Egy biztos, nem szemészeti probléma, hanem ideggyogyaszati... Ami persze nem nyugtatja meg az embert, de vakságot nem okoz,úgyhogy megtanultam hálásnak lenni, hogy "rosszabbul is járhattam volna, legalább látok, mégha akárhogy is"
Amit mindenki tanácsol és GYŰLÖLTEM megfogadni és nem akartam belenyugodni, hogy tanuld meg figyelmen kívül hagyni... Kösd le mindig magad és a gondolataid, mert minél jobban figyeled annál rosszabb lesz. Sajnos nekem egy másik komolyabb szembetegség hozta meg ezt a felfogást, úgyhogy hidd el lehet soookkal rosszabb is. :( Így már csak 2 hétben 1x jut eszembe, hogy basszus, nekem még mindig megvan a snow? Ránézek már, mert lehet azóta meggyógyult csak észre se vettem🤣 persze ha jobban rákoncentrálok újra rájövök, hogy még megvan.. Bízom benne, hogy talán egyszer itthonra is eljut ennek a híre és kutatása, addig pedig mást nem tudunk tenni, mint... Elfogadni... Tudom, fáj! Sajnálom! Nem vagy egyedül!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!