Kezdőoldal » Egészség » Szemproblémák » Minden esetben használnak...

Minden esetben használnak szemcseppet szemvizsgálatkor?

Figyelt kérdés
Nemsokára szemvizsgálatra kell mennem kettőslátás miatt, így felmerült bennem a kérdés, mindenképpen cseppenteni fognak-e a szemembe. Emlékszem, gyerekkoromban amikor szemészeten voltam, valamit a szemembe cseppentettek, amitől alig láttam, és ha nincs ott Anyukám, még az ajtót sem találtam volna meg. Mi volt az? Esélyes, hogy most is alkalmazni fogják? Mert akkor azt hiszem, gondoskodni kell egy kísérőről. Vagy ez csak gyerekként olyan szörnyű?
2010. nov. 1. 18:27
 1/3 anonim ***** válasza:
kettős látásom még nem vlt, így nem is vizsgáltak arra, de csak síma szemvizsgálatnál nekem nem csöppentettek. amúgy nemtom mit csöppenthettek neked, nem emlékszek hogy valaha is csöppentett volna az orvos. Amúgy ilyen csöppentést pupillatágításra szoktak alkalmazni, de nem hiszem hogy neked ilyenre szükséged lesz most.
2010. nov. 1. 19:05
 2/3 anonim ***** válasza:

Régen nekem is használtak olyan cseppet. Az arra jó, hogy kitágítja a pupilládat, hogy az orvos jobban bele tudjon látni a szemedbe. A tág pupilla miatt lesz fényérzékeny a szemed, és nem is látsz valami jól.

Normál szemvizsgálatnál (látásélesség) nem használják, de te jobb, ha felkészülsz erre is.

2010. nov. 1. 20:17
 3/3 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! Inkább készülök rá, legfeljebb majd örülök, ha mégsem. :P
2010. nov. 2. 08:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!