Kezdőoldal » Egészség » Szemproblémák » Hogy lehet 2 szemvizsgálat...

Hogy lehet 2 szemvizsgálat között ekkora különbség?

Figyelt kérdés
Voltam az optik worldbe és a vision expresszbe szem vizsgálaton az egyikbe mind a 2 szemem -2re mondták az egyiken 1 -es cilinderrel a másikon 0,5 cilinderrel. A másikon meg egyik szemem -2,5 a másik -3 mind a 2 cilinder nélküli. Nem igazén értem hogy lehet ekkora különbség.
2010. nov. 1. 06:29
 1/9 anonim ***** válasza:

Na ez a legrosszabb, mert nem tudod, hogy melyik tévedett. Meg kell csinálni egy harmadiknál is. :(

Én is hasonlóan jártam, csak nálam az orvos azzal a szemüveggel nem akart engedni vezetni, amit ő maga írt fel 1 hónappal korábban. Kértem részletes vizsgálatot tőle, aminek az lett az eredménye, hogy szemüveg maradt, aláírta a papíromat, tablettát írt fel, én meg ugyanúgy carul látok.

Azért ennél egzaktabbnak gondoltam egy szemészeti vizsgálatot..

2010. nov. 1. 07:02
 2/9 anonim ***** válasza:
Csak számítógépes vizsgálat volt?Lehet hogy rossz a gép valamelyik helyen.
2010. nov. 1. 07:13
 3/9 anonim ***** válasza:
Igazán egy rendes szemészeti, orvos és nem optometrista fogja tudni megállapítani a helyes értéket.
2010. nov. 1. 07:14
 4/9 anonim ***** válasza:

Nekem nagyon fáradékony a szemem, így ha reggel megyek szemészetre, simán sokkal jobb eredményeket "produkálok", mintha akár csak koradélután vagy neadjég este mennék. Reggeli mérésnél kaptam már +2 -es eredményt, délutáni, koraesti vizsgálatnál +4,5-5-öst. A szemüvegem pedig évek óta: bal +4,5, jobb +4,0

Menj el a szemészetre, ott az orvos hagyományos lencsés és gépi módszerrel is ellenőrizni fogja a látásodat. Ha kapsz egy harmadik eredményt, nyugodtan dugd az orra alá a két előzőt és kérdezd meg, hogy ez hogy lehet? :=)

2010. nov. 1. 07:40
 5/9 anonim ***** válasza:
Nekem még nincs szemüvegem, de már voltam két vizsgálaton. Az egyik szerint nem kell - elég ha pihentetem a szemem (hogyan???), a másik szerint igény szerint kellene. Most megyek egy harmadikhoz - ez alaposabb vizsgálat lesz itt orvos csinálja és komplett vizsgálat lesz.
2010. nov. 1. 08:26
 6/9 A kérdező kommentje:
Mind a 2 helyen komplett vizsgáltat volt megnézték géppel és lencsékkel is.
2010. nov. 1. 08:49
 7/9 anonim ***** válasza:

Első vagyok.

07:40 Na ez az! Azt hittem, hogy csak én vagyok így, az orvosok is komplett hülyének néznek, amikor mondom nekik!:)

Engem szemész szakorvos vizsgált, de késő délután, munkából jöttem, ahol egész nap monitor előtt ültem. Mondtam neki, hogy kipihenten sokkal jobban látok, de nem tágított. Géppel, lencésvel is vizsgált, ahogy kell, felírt egyik szememre -,75-öst, a másikra +1,5-öst. Cilinder is van, de arra már nem emlékszem. A szemüvegemet 1 hétig alig bírtam viselni, amit arra fogtam, hogy csak gyerekkoromban volt, és hozzá kell szoknom. De azóta eltelt 4 év, ma már nem szenvedek tőle, de amint reggel, pihenten felrakom, 3 óra viselés után már annyira elfárad a szemem, mint nélküle egész napi monitoros munka után.

Megkerestem egy másik szakorvost, aki rohadtul nem akart rám időt szakítani, futólag kezébe vette a szemüvegemet, megnézte, és az orra elé mormogta, hogy mindkettő plusszos. Mondom neki, hogy a bal az minusz. Erre rámförmed, hogy ne magyarázzam már neki, mert jól látja, hogy milyen. Hát ez jó! Papírom van róla, hogy minuszos, és amúgy sem vagyok hülye, látom, hogy az egyik gyűjtő, a másik meg szóró lencse.. Más orvos nincs a városunkban.

Szívesen elbeszélgetnék egy szemésszel, aki emberi hangon elmagyarázza nekem, hogy miből eredhetnek az ilyen vizsgálati eltérések. Elfogadnám azt is, ha azt mondja, hogy itt áll a tudomány, és ilyen nagymértékű tévedésfaktorral tudnak mérni ezek a műszerek. Csak szeretnék már legalább a helyzetemet tisztán látni a helyzetemet, hogy folytassam-e a további orvoskeresést, vagy törődjek bele, hogy ennek így kell lenni.

2010. nov. 2. 12:56
 8/9 anonim ***** válasza:

* -,75 az -0,75.

Bocsi, megszokás! :)

2010. nov. 2. 12:59
 9/9 anonim ***** válasza:

Most látom, hogy teljesen szétestem a szövegem végére, de a lényeg érthető maradt, azt hiszem.

Elnézést még egyszer.. :(

2010. nov. 2. 13:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!