Kezdőoldal » Egészség » Szemproblémák » Vki tudja esetleg? Lécci,...

Vki tudja esetleg? Lécci, írjatok, érdekelne.

Figyelt kérdés

Május végén kaptam egy szemüveget..jobb szememnél -1,5-ös lencse van,a másik sima üveg.Nem tudja vki,mitől lehet az,hogy az egyik szemem 100%-os a másik meg csak 60%-os?

Meg,a fontosabb kérdésem az,hogy vajon fog javulni a szemem,és majd nem kell szemüveget hordanom?:/

Magamon van,ha olvasok,gépezek..Suliba viszont,ha mentem,sokszor elfelejtettem felvenni.(Tudom,hogy fura,de általában rohantam,meg nem is igazán szeretem a szemüveget..)

Előre is köszi a válaszokat.

L.15

2010. okt. 31. 08:41
 1/4 anonim ***** válasza:
Tippelnék, hogy miért csak az egyik szemed rossz. Nem lóg oda a hajad? Ha nem, akkor meg nem tudom. Nekem egyik szemem -1-es a másik pedig -1,5-ös. Azt mondta a szemész, hogy a minuszos már nem fog megjavulni, csak esetleg a plusszos, viszont romlani még romolhat.
2010. okt. 31. 17:54
 2/4 A kérdező kommentje:

Hát köszönöm a választ..:)

Remélem javulni fog,vagy legalábbis nem romlani..:/:( És,a hajam néha odalóg,viszont el szoktam venni.(Pl.,ha lehajolok,vagy ha lejjebb hajtom a fejem.)

2010. okt. 31. 19:14
 3/4 anonim ***** válasza:

Mi az, hogy elfelejted felvenni a szemüveget? Téged nem zavar, hogy az egyik szemeddel rosszabbul látsz, mint a másikkal? Ha idegesít a szemüveg, próbáld ki a kontaktlencsét, nekem bevált. :)Az elején eléggé macerás, és egy picit többe is kerül, mint a szemüveg, de hidd el, megéri.

A javulásról annyit tudok mondani, hogy az orvos nekünk is azt mondta, hogy a minuszos dioptria javulni nem fog, csak romlani. Azonban van egy ismerősünk, akinek elég nagy minuszos dioptriája volt, és most kb. 40 éves, és folyamatosan javul a szeme, már olyan -1.5-ös. Tehát már nem tudom én sem,, kinek higgyek. :)

15/L

2010. okt. 31. 20:56
 4/4 A kérdező kommentje:

Köszi neked is..:)

Amúgy,nekem fel se tűnik,hogy rosszabb az egyik szemem,csak ha a másik csukva van..:)

Ja,és úgy szokott lenni,ha reggel rohanok,hogy kb. az utcánk végén jut eszembe a szemüveg..xD-.-" Olyankor,meg inkább nem fordulok vissza,nem szeretném lekésni a vonatom.:)

2010. nov. 2. 11:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!