Kezdőoldal » Egészség » Szemproblémák » A -3 dioptria az nagyon sok?

A -3 dioptria az nagyon sok?

Figyelt kérdés
Ha -3 a szemem akkor az nagyon rossz?
2010. okt. 31. 07:43
 1/9 anonim ***** válasza:
nekem -2.25 és lencse nélkül nagyon rosszul látok, már ez is nagyon rossz
2010. okt. 31. 07:52
 2/9 anonim ***** válasza:
igen,elég rossz
2010. okt. 31. 07:56
 3/9 anonim ***** válasza:
Nekem -4-es a kontaktlencsém, nélküle nem látok szinte semmit, csak nagyon közelről :S
2010. okt. 31. 08:32
 4/9 anonim válasza:
Hát ja, nekem -2,75 volt 10 éve, azóta már biztos elértem a hármat és szemüveg nélkül rohadtul nem látok. Ha az utcán jönne szembe, a saját öcsémet nem ismerném meg :D De szerintem a -3 az olyan közepes... sokaknak -5 is van...
2010. okt. 31. 08:35
 5/9 anonim ***** válasza:
A -3 nem olyan rossz. Közelre nézve szemüveg nélkül is jól látsz, tudsz olvasni, aprólékos munkát végezni. Ez az enyhe és a közepes rövidlátás határa.
2010. okt. 31. 20:22
 6/9 anonim ***** válasza:

Szerintem ez közepesnek mondható. Nekem -3.75-ös kontaktlencséim vannak, de nélkülük szinte semmit sem látok, csak egész közelről.

Megnyugtatásképpen van egy osztálytársam, akinek -9-es kontaktlencséi vannak és -11-es(!) szemüvege. Tehát szerintem ne aggódj. :)

2010. okt. 31. 20:58
 7/9 anonim válasza:

Nekem is -10 volt a lézerműtét előtt.

Én akkor úgy vállaltam be, hogy azt mondták, -3 valószínűleg maradni fog. Szóval nekem még így is megérte volna! De szerencsére nem maradt semmi. :)

28/L

2010. nov. 1. 13:18
 8/9 anonim válasza:
És hogy a kérdésedre is válaszoljak: Nem, - 3 dioptria az nem nagyon sok!
2010. nov. 1. 13:19
 9/9 anonim ***** válasza:
A -3-at már úgy élném meg, hogy úúú látok. Amúgy egyáltalán nem sok, én sokáig nem hordtam szemüveget, volt, csak nem hordtam, és amikor megnézettük újra a szemem már -4-es és -4,5-ös volt. És ezzel a szemmel közlekedtem a mindennapjaimban, nem tudom, hogy bírtam ki. Azóta meg csak romlott, viszont legalább tényleg hordom a szemüvegem.
2011. szept. 19. 21:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!