Hogyan nevezik azt amikor az egyik szem élessége anatómiai okoból romlik le? Valójában semmi baja nem lenne a látásomnak!
40 éves elmúltam. A bal szemem tökéletes! Ezt úgyértem, hogy 3 méterről a 4-5 miliméter betűmagasságú írást gond nélkül olvasom még félhomályban is.
A jobb szemem viszont az utóbbi két évben amióta a kovid is egy kissé megtaposott és voltak tartós lázzal járó betegségeim csak tiszta napsütésben működik megfelelően. Szoba félhomályában van, hogy életlen a kép, a monitoron, könyvlapon levő normál méretű írást fél méternél messzebbről már nem tudom olvasni a jobb szememmel. Viszont ha átmaszírozom a jobb szemgödrömet és a szemgolyómat is enyhén, illetve a jobb halántékom felé maszírozom a szemgödörtől elhúzva a bőrt, akkor 10-15 percre megjavul az élesség, továbbá akkor is élesebben kezdek látni a jobb szememre, ha orrfelőli Szemsarokból szemhéjaimat összehúzva kezdek fókuszálni az írásokra.
Létezik, hogy valamilyen bőr vagy kötőszöveti duzzanat vagy ernyedés, esetleg nyúlás okozza a jobb szememen a látásromlásomat?
Kívűlről nyilván!
Körbe a csont peremet meg az orrnyereg felőli részt, vagy kicuppantom a szemgolyómat?
Úgy gondoltad 😂?
Szerintem a szemeddel ez történik a nyomkodás után, csak nyilván a rövid idő miatt csak rövid ideig élesedik a látásod.
Vannak napok amikor jobban látok vele!
Ma például ilyen távból
a piros táblán tisztán látom mindkét szememmel a karikában az R betűt!
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!