Mit kell tenni, ha egy kontaktlencsét viselő ember szemébe beleesik egy csepp esővíz, mikor bent van a kontaktlencse?
Teszem fel, ha esőben sétálok kontaktlencsével, és beleesik a szemembe egy csepp esővíz, akkor egyből ki kell szedjem a lencséket és meg kell tisztítanom? Csak mert az elég nehéz lenne, ha nem lenne nálam a hozzá való felszerelés, mert ugye azt nem fogom mindenhova magammal hordani.
Egyébként nemsokára most lesz először kontaktlencsém és ettől félek csak a legjobban. Kontakt lencsét viselők, szemorvosok és egyéb, kontaktlencsés tapasztalattal rendelkezők kérem segítsetek.
Velem történt már ilyen, én nem vettem ki, tisztítottam meg egyből mert úton voltam, este amikor vettem ki, akkor tettem a tisztító folyadékba.
Olyan is volt, hogy a barom autós izomból belement direkt a nagy pocsolyába (ki tudta volna kerülni, nem jött szembe senki) én meg telibe kaptam, arcom, szemembe, számba, mindenhova ment s pocsolyavíz..na akkor gyorsan ki is vettem a lencsét és azt kidobtam.
Nem is azért kell óvni a víztől mert tönkre megy, hanem mert olyan fertőzést össze lehet szedni, hogy látásod is rá mehet. Igen, a csapvízben is lehetnek olyan kórokozók amik normál esetben ártalmatlanok, de ha a lencse alá megy akkor tud ott csúnya dolgokat okozni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!