Kezdőoldal » Egészség » Szemproblémák » Hónapos kontaktlencse ápolása?

Hónapos kontaktlencse ápolása?

Figyelt kérdés
Most vettem kontaktlencsét hosszabb időre (havi, 2x6 db), eddig csak napi volt, azt meg ugyebár reggel berakom, este kidobom. Azt írja a tisztítófolyadék kis használati utasítása, hogy "heti fehérje eltávolítása: a hármas hatású enzim tabletták vagy a fehérje oldó tabletták hetenkénti használata egyénenként változó." ez pontosan mit jelent?
2010. okt. 26. 19:43
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:

Hát, ezt most passzolom:)

Pedig nekem is havi lencsém van, de én tisztítófolyadékkal dörzsölöm át minden este, nem pedig hetente valami tablettás dologgal.

Tehát szerintem ez csak amolyan plusz, és mellette mindennap tisztítanod kell, különben mihamar begyullad a szemed a szennyeződésektől.

2010. okt. 26. 19:49
 2/11 A kérdező kommentje:

Az alap kérdés a kontaktlencse ápolása, az a tablettás csak ilyen mellékes :) Akkor ha jól veszem ki, át kell dörzsölni minden kivételnél a tisztítófolyadékkal?

a válaszok még jöhetnek ;)

köszi :)

2010. okt. 26. 19:52
 3/11 anonim ***** válasza:

Igen, én így csinálom, és szerintem ez szükséges is, ugyanis alaposan felhívta rá a figyelmem az optikus.

Ugyebár van a kis kontaktlencsetartó dobozkám, mit minden este kiöblítek a tisztítófolyadékkal (nem sima vízzel!), majd felöntöm újjal. A kezem megmosom és kiveszem a lencsét, majd a tenyeremre rakom, öntök rá némi folyadékot, finoman megdörzsölöm, egy kicsit még löttyintek rá, hogy leperegjen, ami rajta volt, és beteszem a tartóba.

Amúgy ez így rengeteg folyadéknak tűnik, de tudni kell spórolni, annyi a lényeg. Például a tartó átöblítésénél épp csak öntök bele egy kicsit, és miután megtisztítottam a lencsét, csak pár cseppet löttyintek még rá :)

Na meg ez 700 ft-os Rossmann-os tisztítófolyadék:)

2010. okt. 26. 19:57
 4/11 A kérdező kommentje:

Ahha akkor én ezt kapásból rosszul csináltam :D mert én csapvízzel öblítettem :D

Minden további adatot, részletet tárt karokkal fogadok mindenkitől! Egy zöldfülű kontaktlencsehordó kér segítséget :D

2010. okt. 26. 20:00
 5/11 anonim ***** válasza:
Neeeeeeem szabad csapvízzel, mert az is tartalmazhat szennyeződéseket:) Ezért fontos, hogy mikor megmosod a kezed, használj szappant is :)
2010. okt. 26. 20:10
 6/11 anonim ***** válasza:

Én fogom reggel beteszem, este kiveszem, belerakom a folyadékba és ágyő...nem kell túl bonyolítani. Amíg nem koszos a folyadék addig nem kell minden este cserélni. Én hiába próbáltam spórolni, 100ml elfogyott 2és fél hét alatt. Pedig tényleg spóroltam mert baromira nem volt pénzem újat venni. De volt mikor ki se vettem a lencsét szóval ehhez viszonyítva. Megvetetik mindig a legdrágább löttyöt és hamar el is fogy. Legalábbis első lencsevásárlásomnál ez volt. Tényleg a legdrágábbat vetették meg velem miszerint az "jobb". Aztán kaptam barátaimtól olyanokat hogy ennyire ne figyeljek rájuk mert azért csinálják hogy minél többet eladjanak. Meg mondta az optikus hogy mindig vegyem ezt a 4000ftosat..a lófaszt.

Kitisztítani néha nem árt de nem kell naponta a tartót kimosni, lencsét megbirizgálni h minden lejöjjön róla, aztán még átöblíteni mert felesleges...ha éjszakára berakod a tartójába egy éjszaka alatt leszedi róla a dolgokat amit ha jól megfigyelsz reggel a lötty alján fogsz látni.

2010. okt. 26. 20:12
 7/11 anonim ***** válasza:

Utolsó vagyok.

Csapvizet amúgy ne használj folyadék helyett! Kimarhatja a szemet. Ha mondjuk nincs folyadékod vagy épp nincs kéznél, elvileg a nyál is jó. Nyelveddel letisztítod és utána berakod. Garanciát nem vállalok érte de voltak akik már kipróbálták és tényleg semmi gond nem volt.

De a többit rád bízom.

2010. okt. 26. 20:14
 8/11 anonim ***** válasza:

20:12

Nem kell a 4000 forintos folyadékot venni, a Rossmannban van ugyanolyan jó 700 Ft-ért, ami 360 ml-es, és nekem kitart 3 és fél hónapig, úgy, hogy a fentebb leírtak szerint használom.

Tehát nem értem, neked hogy fogyik el ilyen hamar :)Viszont butaságot csinálsz. A szemedbe mindennap kerülnek baktériumok és szennyeződések, amik rátapadnak a lencsére, és ezért kell naponta tisztítani. Nem tudom, hol hallottad, hogy ráér többnaponta cserélgetni a folyadékot...

2010. okt. 26. 20:42
 9/11 anonim ***** válasza:
Énse cserélgetem naponta, olyan 2-3-4 naponta cserélgetem a folyadékot...
2010. dec. 3. 16:44
 10/11 anonim válasza:
Én éjszakait hordok, legtöbbször benne alszom. De ha kiveszem, akkor sem csinálok belőle rituálét, egyszerűen kézmosás szappannal, kikapom, bele a tartóba, egy kis folyadék, és reggelre tényleg szépen letisztul. Én is 4000 Ft-os folyadékot használok, valahogy nem hiszek az olcsóbban (4000 vagy 700 - azért elég nagy a különbség -???), de úgy gondolom, hogy ezzel is lehet spórolni, meg takarékoskodni. De azért szerintem mindig FRISS folyadékba kell tenni a lencsét, mert az előzőbe már mindenféle bacik lehetnek/vannak.
2011. jún. 15. 17:09
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!