Az egyik szemem 0,5-ös, érdemes rá a szemüveg?
Figyelt kérdés
Távolra nem látok, a bal szemem 0,5, a jobbal nincs gond. Érdemes szemüveget használni, vagy inkább erőltetni a jobb? Hosszú távon melyikkel romlik kevésbé?2010. okt. 26. 19:27
1/9 anonim válasza:
Szerintem nem. Én akkor kaptam szemüveget, amikor 0.75-ös lett mindkettő. Negyedessel kisebbet írt fel a doki, azt mondta, hogy így jobb, mert ha kicsit erőltetem, akkor nem romlik olyan "gyorsan" tovább. Ha ezt vesszük alapul, akkor sztem neked nem kell, mert a KÉT szem azért korrigálja az ilyen pici dioptriát. Amúgy meg ha zavar, akkor menj el szemészhez, és kérd ki a véleményét. (azt hogy zavar-e, szürkületben, ill. már sötétben látod jól, napsütésben még az 1es dioptria is alig látszik)
2/9 anonim válasza:
Igen érdemes szemüveget csináltatni.
3/9 anonim válasza:
Szerintem érdemes. Mert előbb utóbb romlani fog a szemed többet, de ha most hordanál szemüveget akkor szintten tudnád tartani, nem kéne később erősebb. És így legalább nem erőltetnéd meg a másikat, nem romalan a rossz mellé. Arról nem is beszélve hogy így még akár meg is gyógyulhat! Az unokanővéremnek is 26 évesen mondták, hogy 0.5ös a szeme hordta a szemüveget másfél évig aztán semmi baja nem volt és azóta sincs
4/9 A kérdező kommentje:
az a bajom, hogy zavar. ingyenes vizsgálaton voltam, már régóta éreztem, hogy nem jó, régen voltam dokinál is, akkor azt hiszem 0.25--ös volt, azt mondta doki nem kell. most 0.5-ösnek nézték. a suliban a táblát nem látom, vezetésnél a táblákat, stb. szóval zavar, csak attól félek, hogy valóban megszokja a szemem és azért fog romlani... de ha meg nem veszek, akkor a másik "hozzá romlik", mert erőltetem.. de ezek szerint lehetséges, hogy megjavul!? :)) nem hordanám én állandóan, csak suliban, vezetésnél meg TV-zésnél, úgy is használ? vagyis nem károsítom azzal?
2010. okt. 26. 19:43
5/9 anonim válasza:
19:38-as vagyok
Egyáltalán nem rontod vele! Viszont szerintemmindenképpen csináltass, mert romlani viszont fog ha egyáltalán nem hordasz...
6/9 anonim válasza:
Érdemes. Én is csináltattam. És nem bántam meg.
7/9 anonim válasza:
Nekem sincs egy dioptria romlás, mégis iszonyatosan sűrűn fájt a fejem EZÉRT !
Nem is hittem volna, de azóta mióta lett szemüvegem egyszer se fájt a fejem !
8/9 anonim válasza:
igen,ha nem mindig hordod, akkor is használ. egyik szemem 0,5ös volt, és megjavult elég hamar.
9/9 anonim válasza:
Első vagyok. Igen, ebben az esetben, ha zavar, csináltass.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!