Kontaktlencse miatti irritációt mi okozhatja?
Ma kosárlabda edzésen kijött a kontaktlencsém, még ott, egyből visszatettem. Aztán egy óra múlva megint kijött. Mind a kétszer mosatlan kézzel raktam vissza. Hazajöttem, kivettem. Hagytam ázni a folyadékban 1 órán át, aztán beraktam és szinte egyből bevérzett a szemem, nagyon irritálta. Az lehet, hogy kifele fordítva raktam be?(lehetséges szerintem, emlékszem, hogy “fordult” egyet a lencse mielőtt beraktam volna a tartójába)
Vagy mi lehet még a probléma?
A bacilusok?
Egyrészt nem elég nedves a szemed ha a lencse kiesik sport közben (gondolom lágy lencse), másrészt ilyet nem csinálunk, hogy a kiesett lencsét koszos kézzel vissztesszük. Nálam éveken át mindig volt egy tok, feltöltve folyadékkal, pont ilyen vészhelyezetekre.
Mindkettő lehet, nagyon alaposan tisztísd meg, dörzsölgetéssel, öblítsd le, és tedd folyadékba, és most egy pár napig ne hordd. Ha teljesen elmúlik a szemirritáció, fájdalom, pirosság stb., akkor egy alapos öblítés után próbáld meg újból betenni. Ha megint így reagál a szemed, akkor a lencsét dobd ki, egy hétig ne hordd és tegyél be egy új lencsét. Ha azzal is ez történik vagy a szemirritáció nem múlik, akkor szemorvos.
Műkönnyet használj rendszeresen, főleg sport előtt, közben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!