Van itt olyan akit felnőttkorban műtöttek tb-re kancsalság ellen? Esetleg olyan aki a kancsal szemére tompalátó is?
Figyelt kérdés
Ha van, akkor érdekelne a műtét menete, kellett-e korrekció, igaz-e, hogy az izom elernyed pár év után, mert az a szem tompalátó, erg felesleges volt a műtét?2024. jan. 13. 21:08
1/8 anonim válasza:
Szia.
Ha még aktuális, írok szívesen róla.
2/8 anonim válasza:
Szia. Én nem a kérdező vagyok, de nagyon hálás lennék az infóért.
3/8 anonim válasza:
40 éves vagyok. Magánban műtöttek 3 napja. A kifelé kancsal szemem gyerekkorom óta tompalátó. Mivel a jobb szemem a domináns, folyamatosan tért ki a bal szemem... Nincs garancia arra, hogy így marad a szemem, de az se törvényszerű, hogy újra elkezd kitérni. Műtét előtt volt azért némi para bennem, de ezt teljesen feloldotta a frontin nyugtató. Kb 2 óra volt a kórházba érkezésem és a műtőbe kerülés között. Műtőbe 2 percig még nézelődtem aztán jóéjt... Következő kép, hogy a szobában fekszem. Előtte már sokat olvastam a műtétről, és tudtam, hogy a szurkáló érzés a varrat. Fájdalom tompán volt, most is tompán néha. A szurkáló érzés idővel alább fog hagyni, a varratok felszívódnak. Két izmos műtét volt, belső és külső, így a két széle felől be van vérezve, de nem annyira durva. Van kettőslàtàs, ami szintén el fog múlni. Két hét múlva kontrollra vissza kell mennem, addig antibiotikumos szemcsepp az első héten napi 4x, második héten napi 3x. Ha van fájdalom, bármilyen fájdalomcsillapító szedhető, 2 hétig úszás, sport, fizikai munka kerülendő, így 2 hétig szabadságon vagyok. Személy szerint mindenkit csak biztatni tudok a műtétre!
4/8 anonim válasza:
Aztaaa, 2-es vagyok. Nagyon köszönöm, hogy leírtad. Külön megnyugtató, hogy műtét után 3 nappal ide írsz, én azt hittem, egy hétig örülni fogok ha ki tudom nyitni a szemem.
Nekem születésem óta béna a bal felső ferde szemizmom, károsodott az ideg, aminek mozgatnia kellene, lebénult az izom és mostanra gondolom teljesen el is sorvadt. A gyakorlatban ez úgy néz ki, hogy felfelé nézéskor a bal szemem durván kifut. A többi szemizmom működik. Októberre van időpontom magánba. Nagyon izgulok, mi lesz. Műthető e, stb.
Nagyon durva az ébredés utáni fájdalom, kettőslátás? Nem szédülsz meg ilyenek? Olvastam olyat külföldi oldalon, hogy napokig nem tudok majd járni a szédüléstől még átáll az agy meg hasonlók.
5/8 anonim válasza:
Ébredés után igazából semmi fájdalmat nem éreztem, mert volt még bennem fájdalomcsillapító. Szédülés nem volt, (most sincs) kicsit bizonytalanul mentem, de lassan és biztosan, és ami fontos, kísérővel csak!! Az érzés a szemembe, mint amikor homok megy a szembe, könnyezik a varratok miatt. Kicsit csikál inkább most egy hét elteltével, de már kevésbé, mint egy hete. Nem gennyes, nem ragad le se össze (a könnyezés és az esti cseppentés után reggelre nyilván több csipa van kicsit). Néha tompa fájdalom van a külső és belső izmoknál, de nem vészes (Bármilyen paracetamol tartalmú fájdalomcsillapító jó). Szemcsepp egy hétig napi 4x, második héten napi 3x. (Az orvos fogja felírni, én már úgy mentem, hogy ki is váltottam). A kettős látás (nekem nem sok van) lassan lassan elmúlik elvileg, azért mire a kobak megszokja az új állását a szemnek kell kis idő. Október 2-n megyek vissza kontrollra. Még mindig csak bátorítani és biztatni tudok mindenkit, elviselhetetlen vagy negatív élményeket nem tudok mondani! :)
6/8 anonim válasza:
Nekem október 25-én lesz kancsalság ellenes műtétem. Dr. Körtvélyes Judit fog műteni Budaörsön. Hogy zajlik a műtét napja? Azt írták hogy adnak nyugtatót Frontint.
7/8 anonim válasza:
Nekem kifelé történő váltott kancsalságom van sajnos.
8/8 anonim válasza:
Baján még gyermekkoromban műtöttek akkor befelé kancsalítottak a szemeim.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!