Kötőhártya gyulladás vagy szemszárazság vagy mi lehet ez?
Update: továbbra is kötőhártya gyulladás a diagnózis, most oftaquix szemcsepp és floxal szemkenőcs a kombináció, ez annyival jobb mint az előző kettő, hogy napközben így nem igazán érzem a tüneteit de reggelente ugyan úgy vörös a szemem és ég kicsit meg ragad. Naponta 6x kell bele csepegtetni és jovohet keddig. Nem tudom elképzelni, hogy van az, hogy sikerül kifognom egy olyan kötőhártya gyulladást amire nem találnak gyógyszert. Az előző kommenteket valószínűtlennek tartom hiszen semmilyen szem betegsegem nem volt eddig életemben.
Valakinek valami ötlet mi nem jó? Vagy milyen kezelés lenne erre hatékony?
21F
Szia!
Nekem egy héten keresztül volt szemszárazságom. Iszonyatosan szúrt a bal szememnél a belső részen, de nem volt piros, nem ment bele semmi. Bementem a Mária utcába az ügyeletre, mert estére már komolyan mondom, hogy a szemgolyóm is fájt. Ott azt mondták, hogy nincs benne semmi, csepegtessek műkönnyet 2 héten keresztül, és ha nem múlik el, akkor menjek vissza. Elmentem szemüveget csináltatni, mert a régi már nem volt megfelelő, és az optikus hölgynek elmondtam a panaszaim. Nagyon kedves volt és megnézte, majd kiderült, hogy két db szempilla elkezdett befele nőni a szemzugnál, amit alig lehet észrevenni, ráadásul szabad szemmel nem is látható. Kiszedte mindkettőt és bár még érzékeny egy kicsit a piszkálás miatt, de nem fáj és nem szúr azóta. Fel is volt háborodva a hölgy, hogy a szemészeten nem nézték meg a szempillákat, mert az is okozhat ilyen fájdalmakat a szemnek. Ha esetleg gondolod, akkor nézesd meg ezt a lehetőséget is, mert nekem eszembe sem jutott. Jobbulást kívánok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!