Kezdőoldal » Egészség » Szemproblémák » -19.5 Dioptria mennyire...

-19.5 Dioptria mennyire nagyfokú rövidlátás? Súlyosan?

Figyelt kérdés

V

Jobb sz: -19,5Dsph -3,0dcyl

Bal sz:-19,5dsph -3,5dcyl

V.Sü: 0,1 /0.05

2023. dec. 28. 21:35
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
100%

6-os: azért ne túlozz, nekem -5,5/-6,5 (igazából rosszabb kb. 0,5-1 dipotriával, de nincs 100%-ra kikorrigálva), de még így is tudok közlekedni is akár szemüveg/lencse nélkül ha nagyon muszáj (oké, csak akkor látom melyik troli érkezett, ha ott van már a megállóban és nem fogom tudni elolvasni, hogy az eladó mögötti polcon melyik kenyér melyik és mennyibe kerül, de azért a tapogatózástól messze vagyok).

Kérdező, ez már majdnem vagkság, nem is értem a kérdést, írod is hogy 10%-ban látsz csak, NYILVÁN tudod, hogy súlyos, miért kérdezed, milyen választ vársz? Vagy mi a valódi kérdésed?

2023. dec. 30. 00:57
 12/15 anonim ***** válasza:
39%

11!

Örülök hogy Te ennyire jól elvagy de én a -3-al szemüveg nélkül 2 perc után annyira szédülök hogy le kell ülnöm, nem tudok sétálgatni sem

2023. dec. 30. 07:49
 13/15 anonim ***** válasza:
85%
Esetedben nem a magas dioptriaszám a probléma ,hanem az hogy szemüveggel sem korrigálható!
jan. 6. 06:07
 14/15 A kérdező kommentje:

Sziasztok! Sajnos műteni nem lehet mert a retina elvan vékonyodva, bal oldalt le is szakadt 1x lézerrel mütötték a bal szememen 0.05 a Visus a jobb szememen 0,1 a visus. Emellé társul nekem egy 70dBes mindkét fülön hallásvesztés hallókészúlékkel korigálva.

Amúgy egeszeges vagyok mint a makk szervi bajom nincs csak látás,hallás, meg van hypertoniám 13 éves korom ota, Vidonorm 4/5mg szedek rá reggel:1x

Komplex minősítés alapján Egészségi állapotom 14% , Egészségkárosodásom 86% ..

24/F vagyok

jan. 6. 14:15
 15/15 anonim ***** válasza:
85%

Megválaszoltad magadnak is a kérdést. Igen, ez nagyon vészhelyzet. Ha körbejártad, nem lehet műteni, nincs egyéb segítség, el kell viselni ezt az állapotot. Szemüveged és/vagy kontaktlencséd van?

Nem látsz, nem hallasz, magasvérnyomásod van, ami ugye a szemednek se jó...elég betegség ez, de legalább az a jó hogy más ehhez nem társul.

Dolgozol?

jan. 9. 09:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!