Kezdőoldal » Egészség » Szemproblémák » Duplán látok az egyik szememmel?

Duplán látok az egyik szememmel?

Figyelt kérdés

Voltam szemeszeten es optikusnál is egészséges a szemem elvileg minden rendben van vele.

Annyi van hogy megkaptam eletem első szemüveget mert enyhén rövidlátó vagyok viszont a jobb szememben erős szemtengelyferdulesem van.

Na es nem tudom hogyan de sz előbb csak a jobb szemem volt nyitva egy pillanatra es kétszer láttam mindent a jobb szememmel.(a ballal normálisan) Felhuztam a szemüvegemet es szinte teljesen eltunt a jobb szememre is ez a problema. (eddig meg igy soha nem vettem eszre gondolom a faradtsagtol rosszabb)

Ez vajon lehet a szemtengelyferdulestol?

Veszélyes ha csak az egyik szememen látok “duplán”?

Mellesleg olyan problémám van meg hogy olyan mintha szellemképesen látnék főleg sötétben/sotetedeskor de mostmar napközben is néha észreveszem. Olyan mintha ami a szemem sarkában mozog latnam teljesen normálisan es maga után húz egy szellemkepet.

Ez is lehet a szemtengelyferdules végett?

Orulnek ha valaki segiteni vagyis valakinek ha van tapasztalata esetleg szivesen meghallgatnám.

(3honap alatt mostmar 3x voltam szemeszeten es 3x optikusnal de a szemtengelyferdulesen kívül elvileg minden rendben)

2023. nov. 30. 01:54
 1/7 anonim ***** válasza:
Tehát mi a probléma? Ezért kell a szemüveget viselni, hogy korrigálja az asztigmiát.
2023. nov. 30. 03:13
 2/7 A kérdező kommentje:

#1 Az a problema hogy nekem nem

mondtak el hogy az asztigmianal előfordul hogy duplán lát az ember avagy szellemképesen is. Ezért kérdeztem.

2023. nov. 30. 09:58
 3/7 anonim ***** válasza:
Igen
2023. nov. 30. 14:48
 4/7 anonim ***** válasza:
De az elkészült szemüveg jó, korrigálja a hibát, nem? Vagy csak az érdekelt, hogy mi ennek a látáshibának a neve, mert nem mondták el a részleteket? Asztigmia. Vagy másképpen szemtengelyferdülés, de ezzel a szóval megtévesztő lehet használni, mert sokan a kancsalságra gondolnakbelőle, pedig nem azt jelenti. Az asztigmia lényege az, hogy a szem nem tökéletesen gömb alakú, ezért rosszul képezi le a képet.
2023. nov. 30. 15:05
 5/7 A kérdező kommentje:
#4 Nem arra voltam kiváncsi hogy az asztigmiatol(ismertem csak én nem ezt a szót használom) láthat e duplán az ember mivel én ezt nem tudtam es erdekel hogy ettől lehet e vagy nagyobb e a gond. Még nem vettem eszre hogy a szemuveg segítene rajta de meg relativ új szoval meg hozza sem szoktam a szemuveghez.
2023. nov. 30. 16:14
 6/7 anonim ***** válasza:
Keratoconus esetleg? Az elég alattomos és ritka szembetegség, hasonló tünetekkel...
2023. dec. 1. 00:40
 7/7 A kérdező kommentje:
#6 Nem hinnem azert azt lehet latni es ennyi vizsgalatnal mar csak eszre vettek volna
2023. dec. 1. 07:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!