Ha csak az egyik szem rossz, akkor szoktak szemüveget felírni?
Távolra mindkét szemem gyengébb kicsit.
De az a baj, hogy voltam magán szemésznél, mondtam neki, hogy távolra gyengébb kicsit de az nem zavar.
VISZONT A JOBB SZEMEM KÖZELRE NEM JÓ, OLVASNI SE... A BAL TELJESEN OKÉ KÖZELRE.
Erre megvizsgálta távolra, majd kitágíotta és szemfeneket megnézte.
Szemfenékkel nem volt semmi gond.
AKKOR JÖTT, HOGY KÖZELRE ELFELEJTETTE MEGNÉZNI DE TÁGÍTÁS UTÁN MÁR NEM LEHET.
Erre írt távolra szemüveg javaslatot.
De mondom nekem a közel a probléma. Erre már mellé beszélt.
Távolra ez van:
Javasolt távoli correctio o.d.:-0,5 Dsph-0,5
Dcyl 15 fok PD:65 mm
o.s.: -0,5 Dsph
KÖZELRE KELL SZEMÜVEG, HA CSAK AZ EGYIK SZEM A GYENGÉBB?
Gondolom fejem is emiatt szikott fájni.
Olvasó szemüveg lehet kéne közelre, munkához, olvasáshoz, tv stb.
Menj el optikushoz, ahol bevizsgálják a mindkét szemedet közellátásra, és annak megfelelő szemüveget csinálnak.
És igen, fájhat tőle a fejed, ha sokat olvasol.
De azt mondta ha csak az egyik szem a rossz akkor nem kell szemüveg. Majd csak ha a másik is elromlik akkor.
Fáradt is voltam, hirtelen nem bonyolódtam bele, meg megzavart, h közelre nem vizsgált meg...
Viszont mindenhol azt olvasom, hogy ha az egyik szem gyengébb akkor is kell szemüveg, mert ha nincs a másik többet erőlködik és így gyorsabban romlik.
De pont az ellenkezőjét mondta az orvos.
Ezért gondoltam tájékozódok mielőtt a következő orvoshoz elmegyek és kifizetem a sok pénzt.
Nyilván itt is összeírnak rengeteg hülyeséget. De itt is tájékozódok máshol is meg megyek másik orvoshoz is...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!