Elkészült az új szemüvegem (más dioptria), de nem jó. Ilyenkor mi a szitu?
Hát az gáz akkor. Nem számít, hogy jóval gyengébb lett a szemüvegem? Az optometrista a kórházban kapott eredményt vette alapul, csak egy negyed dioptriát változtatott az egyik lencsén.
Egyébként olyan érzésem van az új szemüvegben, mint amikor reggel felkelek, és egy szemdörzsölésig, és mosásig még nem látok rendesen. Kültéren pedig mintha magasabb lennék, és ott méginkább fokozódik ez a szédülős látás.
Az megvan, hogy az olvasótáblán elég a határon 1 karaktert nem várt módon elhibázni vagy éppen eltalálni és máris negyed vagy fél dioptriával rosszabb/jobb "lett" a szemed?
A másik meg, hogy ha tegyük fel nem a vakszerencse dönt, még akkor is lehet más eredmény, még gépi mérésnél is, mert a teljesítmény függ a páciens kipihentségétől, napszaktól meg még pár dologtól.
Ennyit az egzakt dioptriamérésről.
A legtisztább, ha az ember ott azon nyomban kipróbálja, amit kap, ha nem jó, akkor az nem lesz jó később se. Ha jó, akkor se biztos, de mégiscsak jóval nagyobb eséllyel.
Nálam sem csak táblával nézték, de még táblából, meg képből is vagy 3-4 félével. Aztán sétáljunk benne, nézzem a csempét, nézzem az éleket, meg anyám tyúkja. Okés volt, most meg sajnos nem az. Nincs ezzel baj, mindenki tévedhet, csak jó lenne, ha nem nekem kéne megfizetnem (vagy nem teljes részben).
Egyébként gyengének is érzem a szemüveget. Főzés közben a konyhából szoktam oda-odapillantani a tv-re, ami kb. 7-8 méterre van, és az eddigi szemüveggel tisztán láttam az arcokat. Ezzel pedig némileg hunyorognom kell, és úgy sem teljesen tiszta. Szóval szerintem maradnia kell annak a régi "túlkorrigált" erősségnek. Szerintem a 3.25-ös lencse után ez a 2.50-es harmatgyenge. Ha még mindig nem szokom meg, hétfőn visszamegyek, és meglátjuk mi lesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!