Kezdőoldal » Egészség » Szemproblémák » Kis fehér pont a "szemágyban"....

Kis fehér pont a "szemágyban". Mi lehet ez?

Figyelt kérdés

Néhány nappal ezelőtt felfedeztem egy kis fehér pontot (*) a jobb szemgolyóm, és a hozzá tartozó szemhéjjak által bezárt háromszög területen ( pontos nevét nem ismerem, az a szövet, ami a szemgolyót "kipárnázza" ). Hogy pontos leírást adjak, egy, az internetről vadászott sablon képen bejelöltem a területet.

[link]

Mivel korábban nem fedeztem fel ilyen pontot, aggodok annak eredete, és természete felől. Szemésznél még nem jártam. Szeretném megtudni, hogy érdemes-e ilyen dologgal orvosokat "zaklatni" - ugyanis én első blikkre cisztának mondanám, ami nem "kis" dolog ( ezért is kérem, hogy a válaszadók vegyék komolyan magukat ). Igyekeztem a lehető legpontosabb leírást adni de bárkinek bármilyen kérdése adódik, lentebb megválaszolom.

(*): a szövet többi részétől jól elhatárolódik, abból szemmel láthatóan kiemelkedik, mérete alig nagyobb mint egy mákszemé, és talán valamivel "keményebb" mint a környező szövetrész. Tudom, nem a legjobb hasonlat, de engem leginkább egy pattanásra emlékeztet, azt leszámítva hogy a környező szövet nem tűnik gyulladtnak. Ha megerőltetem a szemem, markánsabban jelenik meg.

Esetlegesen releváns információk:

- Több éve kontaktlencsét hordok, és bár korábban ilyen panaszom nem volt, az utóbbi időben váltottam lencsetípust.

- Esténként alvás előtt hajlamos vagyok dörzsölni a szemeimet ( rossz szokás... )

- Dohányzom, naponta egy/háromnegyed doboz, középesen erős ( pl. Kék Pal-Mall ) dohányt szívok el.

- Megesik ( esetlegesen, hetente egyszer ), hogy húzamosabb ideig ( kb 6 óra ) tartózkodom dohányfüstel terhelt helyen ( pl. söröző ).

- Alkoholbevitelem hetente változóan 1 - 2 liter ( 2-4 korsó ) sör.

- Kb. egy éve volt egy bőrgyógyász által kivitelezett "műtétem", amikor is három melanóma esélyes ( tehát nem kialakult! ) anyajegyet vágtak ki a testemből. Komplikációm nem volt.

- Három havonta vért adok, az ilyenkor esedékes szűréseken nem jeleztek rendellenességet.

- A kontaktlencse vásárlásakor esedékes szemvizsgálaton az orvos a legkissebb rendellenességet/elváltozást sem tapasztalta.

2010. okt. 18. 14:04
 1/7 anonim ***** válasza:
Inkább mutasd meg szemésznek, ez olyan mintha egy betokosodott valami lenne, esetleg könnycsatorna problémája is lehet.
2010. okt. 18. 14:11
 2/7 A kérdező kommentje:

Előfordulhat hogy belepattant valami úgy a szemembe, hogy észre sem vettem... de akkor nyílvánvalóan gyulladt lenne a széle.

Azt elfelejtettem mondani, hogy ++++ szinten allergiás vagyok ( többek közt ) a macskaszőrre. Otthon négy macskám van (, és mind nagyon szeretnek... :D ...de ez nem tűnik relleváns információnak :) )...

2010. okt. 18. 14:27
 3/7 anonim válasza:
hát öcsém gyorsan orvos mert az rák vagy vmi daganat most volt a blikkbe egy kislánynak is volt ilyen szal nem játék
2010. okt. 18. 19:31
 4/7 A kérdező kommentje:

Előző: nem tudom, hogy miként álljak ehhez a hozzászóláshoz... bizonyára nem akartál megbántani, hiszen tisztában vagy vele és mindenkor szem előtt tartod, hogy az esetek túlnyomó többségében nem tudhatod: az illető, akivel beszélsz, elvesztette-e már két rokonát is daganatos megbetegésedben, vagy sem?

...

A többieknek: még mindíg várom a válaszokat.

2010. okt. 18. 19:41
 5/7 anonim ***** válasza:
A dohány is benne lehet...
2010. okt. 22. 21:20
 6/7 anonim válasza:
Kiderült?
2018. jan. 23. 20:59
 7/7 anonim válasza:
Nekem is vsn ilyen,st még a szemfehérje golyón is.Az eggyik ismerősömnek doki árpát mondott...de csak a szeme sarkában ahol a könny folyik a háromszögnél.Kapott rá krémet.Ln,még nemtudtam dokihoz menni.Nálam kivül is vannakfehér mint a pattanás dudorok.Hát,nemtudom.A szemgolyomon ami van az idegesít:( Nemtudom mi lehet
2022. ápr. 8. 02:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!