Miért van az, hogy ilyen kis pontokat látok, főleg akkor ha behunyom a szemem?
Ha ezek a pontok mozognak ( jellemzően a látómező közepe felé ), és/vagy színüket változtatónak tünnek, akkor vérnyomás-problémád lehet. Ha nem mozognak, és/vagy nem változtatják a színüket, akkor paraziták lehetnek a szemgolyód valamelyik részén, vagy más, szemmel kapcsolatba hozható elváltozás állhat fent. Érdemes lenne egyébként kipróbálni hogy a probléma melyik fél szemeden érvényesül. Mindhárom eset erősen orvos-gyanús.
Ha arra gondolsz, hogy nagy fényerővel világító eszközök hosszabb idejű szemlélése után csukott szemhéjjak mögött a fényforrás tovább világítani látszik, nem kell aggódni természetes jelenség.
Nem mozognak csak... vannak és színt sem változtatnak. Vagyis úgy tűnik mintha nem, fekete fehér. Mindkét szemem teljes tartományában előfordul a jelenség.
Sztem a vérnyomással lehet a gond, mert olyan már rengetegszer volt, hogy megszédültem és ilyenkor a fejem ordítóan megfájdul és a szemem is elkezd ugyanígy bebizseregni csak alig látok tőle annyira. Ilyenkor alig bírok állva maradni. Normális ez egy 18 éves fiúnál, férfinál? :(
Kérdés-feltevő:
A vérnyomás-probléma egy ilyen korú embernál abszolút nem normális. Menj el orvoshoz, hogy kiderítsék mitől van. Érdemes lenne beszerezni egy házi vérnyomásmérőt, hogy ha a probléma épp felmerül, tudd reisztrálni az értékeidet.
Utolsó: Jó móka, gyerekkoromban én is sokat szórakoztam vele, de ma már nem mondanám egészségesnek a szem nyomkodását.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!