Kezdőoldal » Egészség » Szemproblémák » Miért van az, hogy ilyen kis...

Miért van az, hogy ilyen kis pontokat látok, főleg akkor ha behunyom a szemem?

Figyelt kérdés
Nagyon apró kis pontokat látok egész nap, mint mikor nincs adás a TV-ben és sistereg. Persze nem annyira intenzív, egyáltalán nem zavaró, csak feltűnt, és nem tudom mitől lehet. Talán a sok gépezéstől, nem tudom. Aki tudja mi ez, írjon. A látásom tökéletes mindenesetre, szemészhez még nem fordultam vele. Köszönöm
2010. okt. 18. 00:07
 1/7 anonim ***** válasza:
nekem is ilyen:) szerintem ez természetes.
2010. okt. 18. 01:06
 2/7 anonim ***** válasza:

Ha ezek a pontok mozognak ( jellemzően a látómező közepe felé ), és/vagy színüket változtatónak tünnek, akkor vérnyomás-problémád lehet. Ha nem mozognak, és/vagy nem változtatják a színüket, akkor paraziták lehetnek a szemgolyód valamelyik részén, vagy más, szemmel kapcsolatba hozható elváltozás állhat fent. Érdemes lenne egyébként kipróbálni hogy a probléma melyik fél szemeden érvényesül. Mindhárom eset erősen orvos-gyanús.

Ha arra gondolsz, hogy nagy fényerővel világító eszközök hosszabb idejű szemlélése után csukott szemhéjjak mögött a fényforrás tovább világítani látszik, nem kell aggódni természetes jelenség.

2010. okt. 18. 14:20
 3/7 A kérdező kommentje:

Nem mozognak csak... vannak és színt sem változtatnak. Vagyis úgy tűnik mintha nem, fekete fehér. Mindkét szemem teljes tartományában előfordul a jelenség.

Sztem a vérnyomással lehet a gond, mert olyan már rengetegszer volt, hogy megszédültem és ilyenkor a fejem ordítóan megfájdul és a szemem is elkezd ugyanígy bebizseregni csak alig látok tőle annyira. Ilyenkor alig bírok állva maradni. Normális ez egy 18 éves fiúnál, férfinál? :(

2010. okt. 18. 22:00
 4/7 anonim ***** válasza:
Én is így vagyok, és direkt megkérdeztem pár embert a környezetemben. Mindenkinek "hangyás" a kép. :D De mondok jobbat, próbáld ki! Csukd be a szemeidet, és két-két ujjadat tett a szemhéjaidra. Enyhén nyomd őket (ne nagyon), és figyelj! Kivilágosodik a "kép", és egy csomó érdekes forma meg szín lesz. (Nem szívtam semmit, gyerekkorom óta tudok erről. :D)
2010. okt. 20. 13:25
 5/7 anonim ***** válasza:

Kérdés-feltevő:

A vérnyomás-probléma egy ilyen korú embernál abszolút nem normális. Menj el orvoshoz, hogy kiderítsék mitől van. Érdemes lenne beszerezni egy házi vérnyomásmérőt, hogy ha a probléma épp felmerül, tudd reisztrálni az értékeidet.

Utolsó: Jó móka, gyerekkoromban én is sokat szórakoztam vele, de ma már nem mondanám egészségesnek a szem nyomkodását.

2010. okt. 21. 13:29
 6/7 aty1997 válasza:
Itt beszél róla egy szakorvos,hogy pontosan mik ezek mitől jönnek/jöttek elő stb. :)
2016. ápr. 3. 15:33
 7/7 aty1997 válasza:
A link: [link]
2016. ápr. 3. 15:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!