Ha verik a gyerek fejét leválhat a retinája?
Figyelt kérdés
Adott egy rövidlátó gyerek akit vertek. Tiniként segített nehéz dolgokat emelgetni, majd konditerembe járt. Később kiderült hogy retinaleválása van, amit hálistennek tudtak kezelni. A retinaleválás pedig erős ütéstől, megerőltetéstől is kialakul. A kérdés az, hogy a fiatalnak a gyerekkori fizikai bántalmazástól kezdődhetett ez a folyamat?2023. szept. 22. 11:46
1/6 anonim válasza:
Szerintem nem. Ha elkezd leválni, akkor a fizikai behatáskor, és nem vár évekig, és nem is lassú folyamat.
A rövidlátók hajlaosak rá.
2/6 Ypszilon1980 válasza:
Lehetséges persze, de nem tudjuk itt is amiatt lehet-e. Egyébként a retina leválás lehet lassú folyamat is, van akinél folyamatosan, sok év alatt válik le teljesen, mint pl. volt batátnőmnél is.
3/6 anonim válasza:
2 és azt mennyi idő után sikerült észrevenni? Mik voltak a tünetek?
4/6 A kérdező kommentje:
Tudtak segíteni rajta?
2023. szept. 22. 14:54
5/6 Ypszilon1980 válasza:
Neki gyerekkorában újszülöttként kezdődött, mert oxigénnyomás rosszul volt inkubátorban beállítva, nyilván akkor még csak nagyon kismértékben indult a folyamat, ergo már onnantól kezdve tudtak róla. Én 38 évesen ismertem meg, akkor már félig volt leválva neki kb., de még látott vele kissé. Semmit nem lehet vele csinálni nála.
6/6 anonim válasza:
5 ilyet ismerek én is, bár ő már 30 alatt is bottal tudott csak menni (gimiben még látott). Mondjuk sosem tudtam az okát, csak hogy koraszülött volt, de gondolom akkor ugyanez a sztori.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!