Előfordulhat hogy szellemképes latasom van vagy ez valami bajt jelenthet?
Minden este vagy reggel felkelésnél a szemem sarkàba ha valami mozog vagy elmegyek mellette látom egyszer rendesen és utána rögtön húz magaval egy “szellemképet” (egy fekete ugyan olyan alakot).
Napközben nem szoktam ezt észlelni szoval leginkább csak ha sötét van.(ha fáradt vagyok még durvább)
Ha az egyik szememet becsukom akkor is marad a tünet.
Nincs szemüvegem de kb két hete voltam optikusnal és azt mondta van egy enyhe szemtengelyferdülésem.
Szerintetek ez lehet szellemképes látás? Vagy esetleg valami rosszabb vagyis baj?
Van akinek itt van szellemképes látása?
Ez a diplopia. Rengeteg oka lehet, szerencsés esetben csak attól is ha valamilyen patogén (vírus, baktérium, stb.) egy kis gyulladást okoz a szervezetedben.
Az Ofotert cikk azért megtévesztő, mert elég gyakran nem szemprobléma az oka, de ott is írják tünetként a szellemképet.
“A diplopia jelentése kettős látás, amely egy olyan szemprobléma, amikor a beteg két különböző képet lát ugyanarról a tárgyról. Az egyik kép halványabb, és szellemképnek is nevezik, ebből ered a szellemképes látás kifejezés is. A kettős látást gyakran összekeverik a homályos látással.”
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!