Kezdőoldal » Egészség » Szemproblémák » Mi a különbség a műkönny és a...

Mi a különbség a műkönny és a szemcsepp között? (bővebben lent, fontos)

Figyelt kérdés

Kontaktlencsém van és eléggé érzékeny a szemem,száraz,ezért sokszor nehezen tudom kivenni.Volt olyan,amikor 1-2 óra alvás után teljesen odatapadt a szemgolyómhoz és ujjbeggyel rávittem egy kis kontaktlencse tároló folyadékot,mert más nem volt otthon és akkor sikerült kivenni,attól nem lesz bajom ugye?Melyiket mikor használjam?Eddig csak szemcseppet használtam,de az kevés.

Előre is köszi a válaszokat.

2010. okt. 12. 22:42
 1/6 anonim ***** válasza:
Nekem nincs kontaktlencsém, de használtam műkönnyet, mert egy időben nem volt megfelelő a könnytermelésem és állandóan száraz volt a szemem. A szemcseppet gyulladásos szemre használják. Én így tudom.
2010. okt. 12. 22:48
 2/6 A kérdező kommentje:

köszi:)

ha valaki tud még valamit,kérem írja le

2010. okt. 12. 22:57
 3/6 anonim ***** válasza:

Szia nekem ugyan nincs,de a barátomnak igen.

nem tudom milyen fajtád van klencséből de nem mindegyikben szabad aludni.

Másik meg,hogy a legjobb amit klencséhez vehetsz és szemcsepp az a VISIN(e?)

Lötyit akkor használsz amikor tárolod,szemcseppet akkro amikor szárad a szemed

2010. okt. 12. 22:59
 4/6 anonim ***** válasza:
A Visine-nel vigyázz, mert hozzászokhat a szemed, utána meg sose szabadulsz meg tőle. Amúgy kontaktlencsés lötyitől nyilván nem lesz bajod (abban áll a lencséd is, amit a szemedbe raksz), az gyakorlatilag fiziológiás sóoldat plusz a fertőtlenítő és tisztítószerek. Jah, és műkönnyt használj szerintem, szemcseppet csak akkor, ha gyulladt, meg tényleg nagyon véreres a fáradtságtól, de akkor is ésszel. Ha meg ennyire érzékeny a szemed, nem kéne erőltetni a kontaktlencsében szundizást.
2010. okt. 12. 23:21
 5/6 A kérdező kommentje:
köszi:)
2010. okt. 12. 23:39
 6/6 anonim ***** válasza:
A műkönny és a szemcsepp összetevőiben és felhasználásilag különbözik. A műkönny elvileg a szemben található, a szem által termett könnyréteget utánozza és a szem nedvesítésére van a szemcsepp pedig valamilyen egyéb problémára. A Visine ennyiből átverés, bár az is szemcseppnek van írva és valóban olyan összetevők vannak benne, ami hirtelen összehúzza a hajszálereket a szemben és amolyan álkönnyedség érzést ad, valójában jobban szárítja, mint bármely másik piacon kapható.Ami jó tőle az a Sárga színű, száraz szemre való gélcseppjei, ez az egyetlen, amiben más összetevők vannak, mint a család többi tagjában és ez tényleg nagyon jó.
2010. okt. 13. 11:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!