Glaukóma kiderítésére vonatkozó vizsgálatokkor adnak olyan szemcseppet, vagy használnak olyan vegyszert amiben tartósítószeres vagy irritatív anyag van?
Figyelt kérdés
Még nem voltam ilyen vizsgàlatokon. Viszont a szemem kb 1 éve nem bírja azokat a sminkeket, amiket előtte ezer évig használtam, csak natúrokat, menteseket maximum. Lehet vmi allergia, nem tudom. Ezért félek, hogy ott milyen szereket juttatnak a szemembe. Szóljak a vizsgálatok előtt erről? Esetleg ki is tudják deríteni ők azt is, hogy mit nem bír a szemem a smink összetevők közül? Vagy azt hol deríttethetem ki?2023. máj. 3. 08:41
1/8 anonim válasza:
Kétféle cseppet adnak mielőtt megmérik a nyomást. Persze, szóljál, de gondolhatod, hogy nem tolnak be olyat, ami allergizáló.
2/8 anonim válasza:
Szolhatsz de igazabol mindegy mert igy is ugy is megkell merni a szemnyomast es a levegofujos megoldas pontatlan. Szal hiaba erzekeny a szemed, ez alol sajnos nem bujsz ki mert nincs mas szer.
De persze mondd meg nekik, vagy az orvosnak, legalabb tudomasul veszik. Csinalni nem fognak sztem semmitse mert sajnos nincs mas.
3/8 anonim válasza:
A levegőfújós mérésnél is cseppentenek valamit.
4/8 anonim válasza:
A levegofujosnal nem cseppentenek semmit. A levego amilyen eroseggel visszapattan, azt merik. Ha neked elotte cseppentettek, rosszul csinaltak.
5/8 anonim válasza:
Biztos rosszul csinálták, te már csak jobban tudod.
6/8 anonim válasza:
Tegnap voltam szemészeten, és a levegőfújásos mérésnél semmit nem cseppentettek a szemembe. Több érték is kijött, és az alacsonyabbat vette figyelembe a dokinő. Máshol kentek a szemembe alul valamilyen érzéstelenítő krémet, és hozzáért a szememhez a mérő. Az pontos értéket adott.
7/8 anonim válasza:
az 5-ös tudja rosszul, és igen, van, hogy elfelejtenek szemnyomást mérni szemvizsgálatkor pupillatágítás előtt, ezért sunyiban utána fújkodják a szemet. Pedig azt előtte kell, mert magas érték esetén kockázatos a tágítás. A hozzáérintősnél kell csak az éezéstelenítés.
8/8 anonim válasza:
Én a szaruhártya vastagságának mérése előtt kaptam egy érzéstelenítő szemcseppet, amitől utána 4 napig fájt a szemem. Olyan érzés volt, mintha lenne a szememen valami érdes felületű kontaktlencse.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!