Fényre sötétedő lencse vélemények? Bővebben lent.
Most leszek először szemüveges, tegnap voltam megrendelni a szemüvegkeretet és a lencséket, és úgy döntöttem, hogy fényre sötétedő lencsét kérek, mert nagyon érzékeny a szemem a napfényre, és tavasz-nyár-ősz évszakokban mindig napszemüveget hordok. Azonban akiknek elújságoltam, hogy ilyen szemüveget kérek, mindenki leszólt, hogy az olyan "öreges". 29 éves nő vagyok. Ki mit gondol erről?
A másik kérdésem ezzel kapcsolatban pedig az lenne, hogy egy fényes szobában (pl. a munkahelyemen eléggé világos van nyáron az irodánkban, besüt a nap), is besötétedik a lencse? Vagy csak a szabadban? Ha igen, ez mennyire zavaró akár a viselőjének, akár más személyeknek?
Minden tapasztalatot, véleményt szívesen fogadok.
Köszönöm szépen.
Tapasztalat:
Többnyire praktikus, néha van vele probléma. Pl.: erős napfényben telefonon fotózni vele. Ha a teló alapból nem bírja annyira a napfényt (pl szabad szemmel is nehézkes látni) akkor a szemüveggel egyáltalán nem fogod látni.
Kell egy kis idő, mire sötét helyre bemenve átáll, ez néha egy picit zavaró tud lenni. Ahogy öregszik a szemüveg, egyre lassabban vált (5+ év után).
Kb most ennyire tudok gondolni. Pozitív oldalát meg nem írom, mert azt gondolom el tudod képzelni.
Picit valóban "öreges", én 17 évesen mindig is szemcsis voltam, de az ilyet nekem sosem javasolták, és most sem ilyen van.
Cxsak leírtam a dolgokat, aztán meg azt csinálsz, amit gondolsz.
Én 10 évtől nagyon szeretem és már harmadik ilyen van, de nem tanácsos hirtelenül visszaváltani róla és erről lentebb mesélek. Egyszer barna volt, most a második sötétszürkét hordom. A sötétszürke olyan szempontból sokkal jobb, hogy igazi napszemüvegi feeling-je van és jobban illik a színekhez. Zárt helyen nagyon minimálisan sötétedik, viszont kis hátrányként kintről betérve valóban lassan alakul vissza.
Visszaállással egy barátom járt úgy, hogy nem tájékoztatták megfelelően és UV-szűrő szemüvegről visszaállva sima lencsére romlott a szeme. Nem szabad hirtelenül visszaállni, mert a szem hozzászokik az UV-védelemhez. 1 éven belül új szemüveg kellett neki, majd évek múlva visszatért UV-szűrőhöz.
34/F
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!