Milyen erős szemüveget vagy kontaktlencsét hordasz távollátásra? És sikerül vele kikorrigálni teljesen a látásodat? Mikor gyakran kell átlagban felírni erősebb lencsét a látásromlás miatt számodra?
Nekem -10 fölötti van, de teljesen jó.
Nem romlik gyorsan, de romlott már ahogyan nőttem.
Sulis vok még.
Minusz 10 ilyen fiatalon?
És a szemüveg kikorrigálja? Szóval vele teljesen jól látsz, vonal alatt?
Teljesen jónak mondható.
Nyilván nem sas, de nincs vele probléma.
45 éves vagyok, 8 éves korom óta hordom. Kb. 30 éves koromig lassan, de folyamatosan romlott, aztán olyan -4/-5 körül megállt, aztán pár éve megint romlani kezdett. 2-2,5 dioptria eltérés van a 2 szemem között, ezért nincs kikorrigálva teljesen, mert akkor már szédülök, be-zoomol a szemem vagy hogy mondjam. Ráadásul már kezd előjönni nálam az időskori közellátás romlása is, ezért legutóbb fél órát szüttyögött az optikus, hogy megtaláljuk, mi a legjobb, amivel azért az apró betűt is el tudom olvasni, látok messzire is és nem szédülök... így most -5.5/-6.5 a jobb/bal.
Ez így a hétköznapi szitukban teljesen jó, de most készülök jogsit szerezni, és ahhoz kell majd egy plusz fél dioptriás szemüveg.
5. miért szédül az ember ha teljesen kikorrigálják a szemét?
Logikát keresek benne.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!