A szemüveg az megygógyítja a szemem vagy örökre kellesz?
Figyelt kérdés
Soha semmi bajom nem volt a szememmel, mindig jól láttam és habár kisebb koromban rengeteg játszottam számítógépen nem tűnt sose fel, hogy rosszabodna a látásom...viszont kb egy jó fél éve intenzíven tanulok egy őszi felvételire (7-8 órákat), csakis telefonon, laptopon illetve kisbetűs könyvekből,illetve elég közel tartottam ezeket a dolgokat a szememet az elmúlt 5-6 hónapban és az utóbbi 1-2 hétben azt vettem észre, hogy messzebre kicsit homályosan látok, mármint a betűket nem olyan könnyedséggel tudom elolvasni messzebről mint régen ( és most nem tudom, hogy ez tényleg így van vagy csak beszélem magamnak, de mindenképp elfogok menni egy szemvizsgalatra). A kérdésem az lenne, hogy ha tegyük fel, hogy rosshabodott a látásom és szemüveget kell hordjak, akkor az egy időszakra szól (amíg megint megjavul a látásom), vagy azt jelenti, hogy mostmár sosem fogok olyan tisztán látni mint régen, és mindig kellesz szemüveget hordjak ha tisztán akarok messzire látni?2023. jan. 31. 21:03
11/14 A kérdező kommentje:
Még egy utolsó kérdés, lehet buta kérdés de azért felteszem... Ezek a szem vizsgáló szakemberek csak akkor írnak fel szemüveget ha tényleg kell, ugye? Mármint nem írnak fel akkor is, ha épp 1 betűt nem láttam és felírják, hogy vegyem meg a terméküket, aztán ha csak rosszabbul a látásom akkor nekik az jó, mert megint kell vegyek erősebbet...? Ezt a business szellemet a patikákban vettem észre, hogyha veszek valami orvosságot már egyből sózzák ramfele a különféle vitaminokat, máj védelemre, meg hasmenés ellen meg jönnek aval, hogy "ajánlhatok xy védelemre egy ilyen meg olyan vitamint"... Vagy például voltam különböző vizsgálatokon régen, vesém ha fájt, vagy más szervem és mondták példáu, hogy semmi bajom nincs és nem vagyok beteg, csak diétáznom kell, ilyen meg olyan kaját ne egyek, de mellé azért még felírt jó pár orvosságot, hogy vegyem be xy napig... Ez a helyzet a szemészeten is? Vagy ha netán nincs is bajom a szememmel és jól látok minden betűt akkor nem írnak fel szemüveget hiába?
2023. jan. 31. 21:55
12/14 anonim válasza:
Ha az alsó vonal fölött mindkét szemmel jól látod a betűket, akkor nem írják fel.
13/14 anonim válasza:
Mármint külön-külön mindkét szemmel (letakarod a jobb, majd a bal szemet), ha jól látod a betűket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!