Szemüveg fölött kinézés? Erős dioptriás szemüvegem van, időnként próbából kinézek fölötte, hogy úgy milyen volna, ha nem lenne a szemüveg. Pl. táblát szoktam így nélküle megnézni, hogy milyen lenne, nélküle (ha mondjuk eltörne, v. ilyesmi).
Nyilván úgy csak homályt látok, csak mégis próbálgatom.
Lehet ebből bármi probléma?
Esetleg tovább romolhat ettől a szem?
3.
Nem vagyok szemüveges, de napszemüveg is létezik. Fel nem foghatom, hogy az optikai szemüvegek miért nem takarnak rendesen, plusz miért nincs rendes beállítható száruk, meg papucsok az orrnál. Az utolsó 10 ezer Ft-os napszemüveget is jobban fejre, meg szemre lehet igazítani, mint bármelyik több tízezer Ft-os kerettel rendelkező optikait.
Mert nem ugyanaz a céljuk.
De ha lehajtod a fejed, a napszemüveg felett is kilátsz. És a kérdező így érti.
Kérdező, szerintem ezzel nagy bajt nem okozol, de ha rossz érzés kellemetlen, akkor ne csináld :)
Azért vannak kifejezetten kicsi keretek is, mert egy erősen rövidlátó szemüvegének a stéle vastag, még a vékonyított lencse is. Egy nagy keretben, mint pl. a majdnem szemöldöktől arccsontig érő napszemüvegek, olyan lenne, mint amit SZTK keretként emlegettek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!