Kezdőoldal » Egészség » Szemproblémák » Rendbe jön a szemem?

Rendbe jön a szemem?

Figyelt kérdés
Nagyon fáj a jobb szemem, főleg ha közelre nézek.Elfárad pár óra után.Szemvizsgalaton minden rendben találtak a ultrahang kimutatta, hogy az alsó szemizmok meg vannak vastagodva.Kaptam gyulladás csökkentő gyogszert.Már 5. napja szedem,de nem nagyon javul.Volt valakinél ilyen szem probléma?Mennyi idő mire rendbe jön?
2022. okt. 16. 10:50
 1/1 anonim ***** válasza:

Valószínűleg erőlteted a szemizmokat, a közelre nézéssel főleg. Nagy valószínűséggel szemüvegre lesz szükséged, vagy ha már van, egy erősebbre. Vegyél egy olcsó kész szemüveget, 1 dioptriást, vagy 1 dioptriával erősebbet, ha már szemüveges vagy. Pár órai, esetleg pár napi használata után érezni fogod, hogy jobb-e. Ha jobb, irass fel az orvossal egyet. Az olcsó szemüveg tartós hordása nem javasolt, csak kipróbálásra való.

Az sem árt, ha szedsz egy kis A vitamint, de ne vidd túlzásba, mert a túlzott szedése káros.

Azzal is próbálkozhatsz, hogy erősebb fényben jobb-e. Erősebb fényben szűkül a pupillád, élesebben látsz, nem kell úgy erőltetni a szemizmaidat. Ez is arra utal hogy szemüveg kell.

Nem orvos vagyok, csak 2 éves korom óta szemüveges, és sok mindent megtapasztaltam.

2022. okt. 21. 00:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!