Mi az a cilinder?
Figyelt kérdés
Hanyas lehet a szemem ha csak az egyik szemem rossz?
Mi az a cilinder?
Bocsi de nagyon tudatlan vagyok e téren
2022. okt. 11. 20:58
1/18 anonim válasza:
A szemüveg üvegét nevezik ennek.
2/18 A kérdező kommentje:
Még egy kérdés. Ha a szemem romlásával együtt az egyik szememre kicsit bandzsítani is elkezdtem akkor ha hordok kontaktlencsét vagy szemüveget akkor ez a probléma megszűnik amïg viselem valamelyiket?
2022. okt. 11. 21:00
3/18 anonim válasza:
A cilinder nem a szemüveg üvege...
A cilinderes szem azt jelenti, hogy a szaruhártya nem tökéletes gömbfelszín, hanem egyik irányban nagyobb a görbülete, mint a másikban, mintha egy gumulabdát összenyomnál mondjuk.
4/18 anonim válasza:
Cilindert a bűvészek szoktak hordani. Egy fekete kalap.
5/18 anonim válasza:
A cilinderes szemüveghez úgynevezett tóruszból, azaz hengeres testből kimetszett egyedileg legyártott és csiszolt lencsét alkalmaznak, azaz nem gömbfelszínből kialakított lencsét. Ezáltal lesz alkalmas arra, hogy más-más irányokba fókuszálja a fénysugarakat. Ennek érdekében a lencse felírása több értéket is tartalmaz: mínusz és plusz cilindert is.
8/18 anonim válasza:
A "cilinder" szó azt jelenti: henger. Úgyismint a hengeres régi kalap, úgy is, mint a robbanómotorok munkahengerei, illetve ebben az esetben a szem hengeres típusú torzítása, ahogy fentebb a kolléga rámutatott.
9/18 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat! Itt a többi kérdésem:
1.: Ha a szemem romlásával együtt az egyik szememre kicsit bandzsítani is elkezdtem akkor ha hordok kontaktlencsét vagy szemüveget akkor ez a probléma megszűnik amïg viselem valamelyiket?
2.: Hanyas lehet a szemem ha csak az egyik szemem rossz?
2022. okt. 11. 21:59
10/18 A kérdező kommentje:
Nem én pontoztalak le titeket, én mindenkinek zöldkezeztem a válaszát!
2022. okt. 11. 22:00
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!