A szemmozgató izmokkal ha baj van , hogy tudják kezelni?
Figyelt kérdés
2022. szept. 22. 19:35
1/3 anonim válasza:
Ez a kérdés így nem értelmezhető. Lehet egyszerű kancsalság, ott ritkán műtenek.
Lehet pajzsmirigy betegség miatt gyulladásos szövetszaporulat, ott főleg a pajzsmiriggyel kell foglalkozni, de műtét is kellhet.
Ha pedig az izmok beidegzésével vagy "feljebb" van gond, akkor sok neurológiai betegség jön szóba.
Vagyis ez sokkal komplexebb dolog, mint amilyennek tűnik és több szakterülettel is átfedhet.
2/3 A kérdező kommentje:
Kettős látás volt júniusba . Kiderült SM beteg vagyok.Szteroid után a kettős látás megszűnt,de még mindig nem olyan a szemem mint volt.Szemuvegbe olvasasnal megfájdul.Pedig most csináltattam.
2022. szept. 23. 10:36
3/3 anonim válasza:
Sejtettem, hogy nem magukkal az izmokkal van a baj. Egy aktív szakasz után több hónap is kell, hogy a funkció helyreálljon, de sajnos a betegségnek vannak olyan formái is, amikor sose lesz 100%-os az érintett ideg. De itt elsősorban az alapbetegséget kell kezelni, nem a szemizmokat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!