Ha az erősebb szememet letakarom naponta pár órára az segíthetne erősíteni a látást a sokkal rosszabb szememen vagy elég a szemüveg?
Halottam róla hogy az agy a sokkal jobban látó szemet favorizálja és ez még jobban gyengítheti a rosszabbik szemet.
Ez igaz, és ha igen ez a letakaros dolog javíthat bármit is?
Ez kicsit félreértés. Van olyan, hogy gyerekkorban erős pluszos korrekcióra lenne valakinek szüksége, de nem veszik észre. Ilyenkor van az, hogy a szemnek távolra is alkalmazkodnia kell (normál esetben erre csak ~ 4 méteren belül van szükség), és mivel a szemlencsét domborító izom és a szemet középre mozdító izom idegileg össze van kapcsolva, ezért dönt az agy egy idő után, hogy csak az egyik szemmel néz távolra, a másikat egy idő után le is kapcsolhatja. De erre az időben felírt szemüveg a megoldás.
Ez mínuszosokra nem igaz.
33 éves vagyok és még sosem hordtam szemüveget/lencsét, annyira nem vészes a dolog de már annyira igen hogy zavarjon. 3-5 méterre lévő dolgokról már nehéz leolvasnom az írást a bal szememmel ami a rosszabbik és kicsit távolabbra már a jobb szememmel is. Igazából ami a legzavarobb az amikor nagyobb távolságban 100+m nem látom tisztán az arcokat vagy pár km. messze lévő daru már homályos, a bal szememmel még rosszabb. Fejfájás meg hasonló nincs ezek mellékhatásaként de úgy gondolom itt az ideje szemüveget csináltatni. Addig is utána nézek a szemtorna gyakorlatoknak.
Köszönöm a segítséget/válaszokat!
szemcsepp, szemkapszula, kollagén. áfonya, áfonya lekvár, sütőtök és hal.
nekem ezek segítettek. lehet h csak vitamin hiányod van.
nekem sokat segített a kollagén. kár h csak egy éve kezdtem el szedni. borzalnasan sokat segített.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!