Kezdőoldal » Egészség » Szemproblémák » Olcsó szemüvegeknek mi a...

Olcsó szemüvegeknek mi a hátránya?

Figyelt kérdés

Hallottam nem egy embertől,hogy 500 forintért vásárolt olvasó szemüveget.

Én rövidlátó vagyok és 70 ezerért vásároltam szemüveget a Vision Expressben.

Árthat a szemnek egy olcsó szemüveg? Mi a hátránya egy olcsó szemüvegnek?

#szemüveg #olcsó szemüveg
2022. jún. 26. 17:42
 1/5 anonim ***** válasza:

Nincs a szemedre szabva. Nincs rajta extra réteg. Korlátozottan választhatod meg a keretet.

Az enyémen pl. 0,25 eltérés van a 2 szemem között, mindkettő cilinderes, és azok között is van min. eltérés. Az egyik szemüvegemen képernyőszűrős védőréteg van, a másik meg napfényre sötétedős. A keretek meg illenek hozzám. Egyébként ez az 1. pár szemüvegem, kb. 5 éve hordom, és remélem, sokáig jók lesznek majd. Szóval megéri csináltatni, szerintem.

2022. jún. 26. 17:51
 2/5 anonim ***** válasza:

Az olvasoszemuveg pluszos, ergo neked eleve nem megfelelő.

A hatranya amúgy egyértelműen az, hogy nem a te szemedre készült. Az optikaban bemérik az erősséget, a szemeid közötti távolságot

2022. jún. 26. 17:53
 3/5 anonim ***** válasza:
78%

Ezek az olcsó szemüvegek csak arra valók, hogy felveszed, megnézel vele valami apróbb dolgot, vagy leolvasod vele mi van pl. egy élelmiszerre írva kisebb betűkkel. Erre tökéletes.

Viszont, ha szeretsz olvasni, és egy könyvet olvasnál vele hosszabban, na arra már nem lesz jó, mert nem a szemedre van tökéletesen szabva, ronthatja is a szemed, és a fejed is megfájdulhat tőle.

A másik, amit említettek, hogy neked mínuszos szemüveg kell, abból viszont nem lehet kapni ilyen olcsó Tescosat.

2022. jún. 26. 18:08
 4/5 anonim ***** válasza:

Az olvasószemüvegeket ne hasonlítsd a komoly szemüvegekhez, eleve a rövislátás sokkal "súlyosabb" probléma.

Ezek arra jók, hogy pl munka, vásárlás közben meg kell nézz pár apróságot, de ha számítógép előtt ülsz vagy könyvet olvasol (írsz), akkor már felejtős.

2022. jún. 27. 09:48
 5/5 anonim ***** válasza:
Az olvasószemüveg egy mezei nagyítólencsének felel meg. Ha rajtam múlna, akkor betiltatnám a gyártásukat.
2022. jún. 28. 17:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!