Kezdőoldal » Egészség » Szemproblémák » A látás tud javulni?

A látás tud javulni?

Figyelt kérdés
Ha a szem tud romlani természetes úton, akkor ugyanígy javulni is tud? Van esetleg olyan módszer, amivel regenerálni lehetne?

2022. jún. 4. 20:45
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
100%

romoljon a tied, bmeg. Valószínűleg azért "javul" amúgy mert mínuszos vagy és öregszel.

Én hordok szemüveget, és képzeld, rohadtul nem javult semmit, sőt.

2022. júl. 5. 11:40
 12/20 anonim ***** válasza:
100%

....4 évesen műtöttek...

nekem is folyton romlott mert anyu alig tudott mit enni adni. csak borsó vagy krumpli leves volt. 15 évesen szakácsnak tanúltam, anyunak is lett pénze, majd nekem a szakácskodással lett még plussz pénzem.

16-18 évesen folyton csak javúlt s azóta is. Most vagyok 22. de az orvosok pesten mondták h nekem nem fog beállni, de javúlni fog. pedig 16 évesen a legrosszabbra gondoltak.

az áfonya nagyon jót tesz. a sok hal, máj, sárga gyümik.

szedj is mindennap szemkapszulát s mindig legyen nálad szemcsepp. mindennap csepegtess legalább 2-szer. mégha nem is érzed száraznak.

hordj fényre sötétedő szemcsit, de ügyelj rá h kékfény szűrő is legyen.

ha veszel szemcsit s ég tőle a szemed, akkor rögtön vegyél máshol ugyanolyan dioptriát. sok fajta lencse s réteg van. pl. nekem a sok speckó rétegtől ég. a Hoya lencséket nagyon is sokan hamisítják!!! mondjuk h veszel egy hoya lencsét kékfény szűrővel s ég tőle a szemed vagy nem tudod jól letisztítani vagy hamar karcosodik. akkor tuti h hamisított!!!

mára bizony félévente kell lencsét venni mert direkt úgy csinálják h a speckó rétegek hamar elkopjanak. a napfénytől s a mosószertől és még a nedves törlőkendőktől.

én csak vizzel mosom. csak sima törlőt használok.

2022. júl. 5. 11:53
 13/20 anonim ***** válasza:

Rendben, köszönöm a tanácsot.

Te melyik kapszulát szeded?

2022. júl. 5. 14:20
 14/20 anonim ***** válasza:
100%

Interherb fekete áfonya extraktum 250mg Az erek és a szem védelmére. 60db.

olcdó a többihez képest s 60darabos. van a jobb szememben egy ér ami nagyon tud szúrni s ez remek rá.

kollagént is fogyasztok. túl drága a kapszula. rossmanban van killagén lötty de az is drága. nálunk van valami eco famili bolt ott feszek kollagénport. már két hónap is eltellt s a fele se fogyott.

a kollagén jót tesz a szemnek. van ilyen giliszta attetsző a szememben s már totál eltűnt h kollagént szedek. de sokszor eszek csirkét a bőrével, kocsonyát, gumi cukrot.

2022. júl. 5. 15:31
 15/20 anonim ***** válasza:
vitaking kollagénpor eper s van citrom ízűben is.
2022. júl. 5. 15:32
 16/20 anonim ***** válasza:
100%
szemcsepp pedig ocutein sensitive plus amiben szintúgy van áfonya kivonat. ez eddig a legnagyobb szemcsepp kedvező áron s valóban jó. nem csíp tőle a szemem. a reklámozott artelaxnak jó a reklamja, de nekem csípte a szememet meg drága is.
2022. júl. 5. 15:34
 17/20 anonim ***** válasza:
100%
fagyasztott kék áfonyát az interspárban veszek s azt eszem nasinak. az aldis savanyú, de kegyetlenűl.
2022. júl. 5. 15:35
 18/20 anonim ***** válasza:
100%

8.

Ha valami gátolja az agy alkalmazkodóképességét, az pont a szemüveg. Mivel szemüvegben készen kapja a képet, még azt a kevés fél dioptria körüli korrigáló képességét is elveszti, plusz nem fogja tudni melyik a vezérszem.

2022. júl. 5. 15:45
 19/20 anonim ***** válasza:
100%
A kor előrehaladtával változhat a szem alakja, pontosabban a hossztengelye, ami a rövid/távol látásban jelenthet változást. Nagyapám öreg korára (80+) már szemüveg nélkül tudott újságot olvasni.
2022. nov. 7. 20:01
 20/20 NTBS ***** válasza:
Igen életmóddal és sikeres szemműtéttel.
2022. nov. 21. 06:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!