Kezdőoldal » Egészség » Szemproblémák » Szemüvegkeret és lencse: A...

Szemüvegkeret és lencse: A többi lent. Járt más is így?

Figyelt kérdés

Tehát megkapok egy szemüveget és bár élesen látok vele, nem érzem komfortosnak, mert olyan érzetet generál mintha nem egyen távolságban lennének a lencsék a szememtől és mintha nem is párhuzamosan állnának a szemem előtt (mintha egyik picit feljebb lenne csiszolva, másik kicsit lentebb-kinézési pont). Ebből adódóan az 1-1 lencse bár éles,mégis más szögben áll. Állandóan állítgatnom kell mire találok egy pontot, hogy jó legyen.

Optikusok szerint jó adott keret és lencse, mások szerint nem.

Sajnos baromi érzékeny a szemem, azért kérdezem, hogy másnak van-e bevált módszere vagy szenved-e hasonlóval.

2022. jún. 4. 14:09
 1/2 anonim ***** válasza:
Nekem elrontották a legutóbbi szemüveg keretét. nem tudom, mit csavargattak rajta, de valahogy "nincs síkban", tehát pl. amikor leteszem az asztalra, látom, hogy ferde, nem olyan, mint az eddig használt szemüvegkeretem. nézd meg, a tiédnél is nem-e ez a gond. Én visszavittem és próbálták hajlítgatni, de őszintén szólva úgy sem lett jó.
2022. jún. 4. 14:25
 2/2 A kérdező kommentje:

Ha az asztalra lerakom akkor jó, de mikor felveszem nem az igazi.

Tudom, hogy mindenkinek asszimetrikus az arca és nyilván ez is befolyásolja a beállítást, csak mégis vhogy a lencse alakját is ahogy érzékelem fura.

Lehet azon "szerencsések" közé tartozom, akinek ez zavart okoz.

Egy másik szemüvegemnél meg az egyik lencse jó, a másiknál meg az alsó /oldalsó részén erős torzító hatást tapasztalok és húzza a szemem.

2022. jún. 4. 14:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!