Kezdőoldal » Egészség » Szemproblémák » Tenyleg lehet lesz valami...

Tenyleg lehet lesz valami látás javító csepp vagy valami?

Figyelt kérdés
A húgom 13 éves, és több mint 2 dioptriás szemuvege van, ha jol tudom mínusszos. A családba senki nem szemuveges, szóval elméletileg a telefon rontotta ell igy a szemét. 12 éves az egyik szeme 1.75 volt a másik 1.25 mostmár több mint 2 dioptriás. Rengeteget sír ez miatt, és nem hordja a szemüveget. És a szeme csak rosszabb lesz. Lattam a neten hogy erre ugy is ki fognak valamit találni, valami csepp elvileg lesz. Nektek mi a véleményetek erről?
2022. máj. 27. 23:36
1 2
 11/11 anonim ***** válasza:

Nincs ilyen csepp. Ne dőljetwk be a pletykákak. Viszont ha 18 lesz csináltathat lézeres műtétet. Nem nagy dolog, ne úgy képzeld el hogy belevágnak a szembe, semmi ilyesmi nem történik. Mar most fejlettebb gépek vannak mint amikor én csináltattam, de 5 év múlva még jobb gépek lesznek. Persze pénz kell hozzá, 200 ezer/szem kezdődik úgy néztem. Előtte alkalmassági és utána kontroll, plusz az odautazás..

Ha kontaktlencsét akar majd hordani akkor sokkal jobban megéri a műtét mert kb 3-4 év alatt behozza az árát. Rohadt drága a lencsetisztító folyadék meg minden amit költeni kell rá. Szemüveg sem olcsó plána ha valami különleges lencse kell. De megértem ha valaki nem akarja a műtétet, csak ugye van az a lehetőség is.

Az a véleményem hogy addig nem lenne jó ha vaksi lenne, tudom myen rossz. De nem látja a táblát az iskolában. Én is szégyelltem de amikor én voltam tini akkor még nem voltak vékony keretek azon az áron amit ki tudtunk volna fizetni. Otthon viszont hordtam és az órákon. Lehet higyha ti is így csináljátok hugod utána megszokja. Beszéljétek meg hogy legalább otthon hordja.

És mutass neki ilyen képeket amiken a sztárok is hordanak, látni fogja higy nem lesz béna az aki hord. Egy 13 évesnek számít ez is.

[link]

[link]

[link]

Vannak emberek akiknek kifelyezetten jól is áll, fogalmam sincs hogy a hugod is ilyen vagy sem de kiderülni ha elvinnétek egy optikushoz egyelőre csak próbálni.

2022. aug. 11. 19:08
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!