Hegesztést távolról (10-20 méterről) a szemem sarkából láttam, egy pillanatra majdnem teljesen bele is néztem. Gond lesz belőle vagy ilyen távolságról nrm ártalmas?
Mint ninden "energia sugárzás/szóródás" (fény, hő, mágneses, rádioaktív, stb)... számít a távolság, mivel szóródik. Az "sugárzó" energia általában négyzetesen csökken a távolság arányában. A kapott "dózis" pedig arányosan nő az expozicós (=kitettség) idővel.
Apám kiskoromban sokat hegesztett ívhegezstővel (pálcás), kazánt, utánfutó alvázat "gyártottak" a cuclizmusban.
Életemben legalább kb 10 alkalommal pillantottam bele pár méterről ívheggesztésbe minden fajta szemüveg nékul. De tényleg csak pillantottam, mert gyorsan beneveltek arra, hogy nézni nem szabad. Ezek közül is max 1-2 alkalom volt hogy akár 1-2 másodpercig is néztem.
Semmi bajom nem lett. Talán az 1-2 másodperces után kápráztam pár percig. Ennyi. Se kötőhártya gyulladás, se fájdalom. Úgyhogy ne izgulj.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!