Cilinderes kontaktlencse miért nem jó?
2-es sajnos ökörséget írt vagy csak trollkodik :) ilyen nincs amit ő ír kb 5 percig röhögtem rajta ahogy elképzeltem hogy valaki forgatja a szemében a lencsét
1. nem cserélted fel a lencséket (bár az feltűnt volna mert kicsit szédülnél)
2. ellenőrizd hogy a lencse adatai (dobozon rajt vannak) ill a recept adati stimmelnek-e [link]
3. ha első 2 kipipálva hiba nélkül akkor menj el egy másik optikushoz lehet az előző nem volt/van a helyzet magaslatán.
3, Ha kiszórakoztad, nézz utána annak, amin annyira nevetgélsz. Tudod egyáltalán, mi az a cilinderes lencse?
Az illesztésre különösen fontos odafigyelni tórikus lencsék esetén
Mivel a tórikus kontaktlencsék egy adott iránnyal rendelkeznek, a megfelelő helyzetben kell a szemfelületen maradniuk. A tórikus kontaktlencséket a gyártók, a megfelelő pozícióban maradást elősegítő, különböző funkciókkal látják el. Ilyenek az alábbiak:
vékony és vastag zónák;
a lencse alsó részének kismértékű levágása;
ballasztolás, azaz a lencse egy része kicsit vastagabb vagy nehezebb.
A tórikus kontaktlencséknek egy adott tengelyállásban kell stabilizálódin. Ha a lencsék nem illeszkednek megfelelően, elfordulnak,akkor romlik a látás minősége.
tórikus havi lencsém van -0,75 cyl ax30. de még életemben nem halottam ilyet és nem is olvastam.
Most viszont rákerestem de igazából csak egy oldalon találtam kicsit részletesebb leírást ezzel kapcs.
Szóval érdekes, amit írtál/olvastam (elnézést a letorkolásért nem volt jogos ;), de én ezt úgy értelmezem hogy a lencse magától is befordul a megfelelő pozícióba idővel.
Feltételezem ezért se találtam külön tórikus lencse felhelyezésére instrukciókat, mert gondolom szabad szemmel megállapítani a megfelelő pozíciót/és ujjunkkal pozícionálni szinte lehetetlen feladat, vagy legalább is több bajt okoznánk vele ... (?)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!