Üvegtesti homály, másnak is ennyire zavaró?
Lassan kb egy hónapja tűnt fel, hogy foltokat látok elúszni a szemem előtt, ha különböző irányba nézek. Nagyon elkezdett zavarni, féltem, hogy valami komoly probléma áll a háttérben. Még kisebb koromban láttam párat el-elúszni a szemem előtt de akkor (talán mert nem volt annyi) nem idegesített ennyire. Mostmár a telefon/laptop képernyőjén is látom, illetve a házban is, ami eddig nem volt jellemző. Nagyon sokat stresszelek emiatt, kértem időpontot szemészetre de még várnom kell 1 hónapot. Kint elég sokat látok, házban pl falon is. Hosszabb fonalakat, de van hogy csomókat, apróbb foltokat is. Próbálok nem koncentrálni rájuk, de mivel nem barlangban élek, és folyton elúsznak a szemem előtt, akarva akaratlanul észreveszem őket, és újra azon agyalok nehogy komoly bajom legyen. :D
Sok helyen olvastam, (tudom, nem a legjobb megoldás:D) hogy a számuk nőhet, ami elég aggasztó, mivel még csak 20 éves vagyok.:( Az érdekelne, hogy akinek hasonló van, valami tippet tud-e adni, esetleg van-e valami ami csökkenthetné a számukat? Titeket is ennyire zavar? Kb mennyit láttok?
Nekem is 20 évesen kezdődött. Azóta hol kevesebb, hol több a mennyiségük. Idővel majd megszokod. ;-)
Esetleg pár napig szedjél 2000 mg Cvitamint, az némileg tud segíteni.
#6: Igen, tényleg nagyon zavaróak tudnak lenni, azóta is ugyanaz a helyzet. De van, hogy néha tényleg észre se veszem, ha nem gondolok rá, vagy ha valamiben elmélyülök. :D
Egyébként update, voltam a szemészeten, nekem azt mondták, hogy volt egy üvegtesti bevérzésem korábban (nemrégiben) és abból maradtak fent. (?) Júniusban megyek vissza kontrollra.
Egyébként hány éves vagy? Mindenesetre kitartást Neked, hátha valami csoda folytán mégis megszokjuk/eltűnnek valamennyire.:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!