A zöldhályog ugye gyógyítható?
"Úgy tudom műtéttel de kockázatos és nem mindig használ."
A zöldhályog a szem üvegtestének elhomályosodása.Hogy a csudába lehetne műtéttel gyógyítani? Kicserélik a szemet?
az üvegtesthez semi köze. túl magas a szembelnyomás(pl csarnokvíztúltermelődés miatt), nyomja a szaruhártyát, az ereket, idegeket és a szaruhártyán okoz zöldes elváltozást. ám a legalapvetőbb gond nem is a szaruhártya színe, hanem az idegek a vérellátási zavar miatt elhalnak, ez okoz visszafordíthatatlan látáskiesést. szemcseppekkel kezelik és műtét során utat vágnak a csarnokvíznek, csökkentve ezzel a belnyomást.
ha már lecseszel valakit azért, amit ír, akkor tudd, hogy mi az igazság, mert így elég ciki.
Nekem tavaly volt ilyen műtétem, nem altatásos beavatkozás.
Úgy történik, hogy érzéstelenítés után lézerrel apró csatornát, lyukat csinálnak a szemedbe. Leülsz, belenézel a készülékbe, valószínű hozzáér a szemedhez, bár ezt már nem érzed, és akkor apró villanásokat látsz némi csattanás kíséretében, és tán olyan érzésed van mint amikor megnyalsz egy 4.5 voltos lapos elemet. A beavatkozás kb annyi ideig tart míg én ezt leírtam.
A beavatkozás után félévente kontrollra kell járni ellenőrizendő a szemnyomást, emellett szemcseppet kapsz,napi esti egy csepp adagolásával.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!