Mit csináljak akkor, ha van új szemüvegem, de nem jó?
Már 2 napja nálam a szemüveg, de már elsőre sem volt jó. Ilyen megmagyarázhatatlanul furcsa érzésem van benne, mint a szememben, mint a látásomban, és a testemben is.
Biztos hogy valami nem jó.
Igaz, csak 1-es az erőssége, és azt hiszem cilinderes, de mondták hogy próbáljam ki, és meg kell szoknom.
Na hát ez szerintem nem lesz jó.
Mit kell ilyenkor csinálni?
(Pedig megvizsgált a szemész a Vision Express-ben)
A cilindert nehéz megszokott térérzékelés szempontjából. Pl egyes dolgokat közelibbnek/ távolibbnak, magasabbnak/ alacsonyabbnak láthatsz. Lépcsőzésnél magasság/mélység. Vezetésnél emelkedő/ lejtő. Ezeket másképp érzékeled cilinderes szemüveggel, mint szemüveg nélkül.
Ha csak ennyi a gond, akkor ez hozzászokás kérdése.
Ha nem látsz tisztán, akkor viszont szemészeti szakrendelésre menj inkàbb. Szemüveges boltokban sokszor nem is szemész vizsgál.
2.
Te jó ég, ilyen egy szemüveg? Azt hittem a normál látást adja vissza. A kontaktlencse is ilyen? Bár az szárítja a szemet, úgy tudom.
Beviszed egy másik látszerészhez, vagy a szemészetre és megkéred, hogy mérjék be, hogy azt kaptad-e, ami a recepten van.
Dioptria, cilinder érték, cilinder tengely foka, szemtávolság. Ennek mind passzolnia kell - van tűrés. Ha megvannak az adatok vessétek össze azzal, ami alapján a szemüveg elkészült. Ha nem stimmel valamelyik adat, akkor reklamálj!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!