Romlik a szemem. Hogy működik a szemészet, a szemüveg?
Figyelt kérdés
Orvosnál 9 éve voltam a jogsi miatt.
Mi a menete a szemüvegnek,és mennyi a legolcsóbb megoldás?
Gondolok arra:Körzeti orvos,vagy beutaló,vagy sztk,lencse,keret,stb...Hogy induljak neki ?
2010. szept. 10. 15:15
1/8 A kérdező kommentje:
(47/f-->Szeged)
2010. szept. 10. 15:18
2/8 anonim válasza:
egyszerű.
sztk-szemészet... megmondod mi a panaszod, az orvos kipróbál pár lencsét, és felír egy olyat amire aztmondod hogy tökéletesen látsz benne.Kiírja neked valami recept féleségre, elmész egy optikai üzletbe, odaadod a papírod, kiválasztos a keretet és 1-2 hét múlva értemész... az ára meg különböző... általában 10000 körül van
2010. szept. 10. 15:22
3/8 A kérdező kommentje:
Lehet,én a holdon élek! 10ezer egy sztk szemüveg? Ez a keret,vagy együtt az üveggel? Vagy az még külön?
(eddig mi az anyámért' vonták akkor a tb-t?)
2010. szept. 10. 15:41
4/8 anonim válasza:
előző vok... nem tudom, az olcsóbbik fajtából 10E keret+lencse... az enyémhez képest ez olcsó...
2010. szept. 10. 16:04
5/8 anonim válasza:
ha pl. ofotértbe mész akkor ott is ingyenes a vizsgálat amennyiben a szemüvegedet is ott csináltatod. tehát először bemész pár helyre megnézed a kereteket, ha tetszik az ára is meg minden akkor vizsgálhatnak stb.
szemészeten nekem totál rosszul mérték be a szemem... plusz még órákat kellett várnom. azt ki is hagyhatod. felírtak nekem -0.75ös szemüveget közbe meg -2.00ás kellett volna. ez nem kis eltérés azért.
a szemüvegem 30ezer volt mindenestül. és ez nem tartozik a drága divatosak közé. bár biztos akad olcsóbb is valamivel.
2010. szept. 11. 02:00
6/8 anonim válasza:
Én voltam szakrendelésen nem ért semmit. Hiába mondtam, hogy fáj a fejem, meg a szemem is estére, azt mondták, hogy látok rendesen. Elmentem egy maszek rendelésre, kaptam egy minusz 0,5-ös szemüveget (lencséstől, keretestől, vizsgálattal együtt 20.000 Ft-ért) azóta se fejfájás, se szemfájás, és tényleg sokkal jobban látok. Szóval szerintem a szakrendelésen nem végzik el rendesen a munkájukat, felesleges elmenni oda.
2010. szept. 11. 09:33
7/8 A kérdező kommentje:
És a szemüvegboltokban kapható egy-két ezer ft-os szemüvegek? A szomszéd bácsinak van,azzal olvas.
Igazából nekem is az a bajom,hogy ha bemegyek vásárolni,nem látom elolvasni az apró betűket.
Állítólag -5-től +5-ig fél dioptriánként árulják.
Ezekről valami....?
2010. szept. 11. 14:15
8/8 anonim válasza:
A lencséknek általában fix áruk van, dioptriától függetlenül (persze az ilyen-olyan törés-és karcálló extrákat meg kell fizetni). A műanyag lencse komfortosabb a kicsi súlya miatt, ugyanakkor drágább is az üvegnél. A keretek 10-15 ezer forintnál kezdődnek és a határ a csillagos ég. Én egy hete kaptam meg a szemüvegem, 42e HUF volt mindenestül magánoptikában. Lehet kísérletezni sztk-s szemüvegekkel, csak nem ajánlott, persze ha nincs más lehetőség... Viszont a bolti, előre gyártott szemüvegeket még ennyire sem javaslom, mert ha véletlenül rosszul választod ki az erősségét, a szemed igen gyors romlásnak indulhat! Ritka, hogy mindkét szemnek ugyanakkora fénytörési hibája legyen, szóval jó eséllyel nem lenne tökéletesen megfelelő a 2e forintos bolti pápaszem. De ha mégis ilyet tervezel venni, előtte legalább vizsgáltasd meg magad, hogy tudd, mégis milyen irányban kell keresgélned. Sok sikert!
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!