Ha a hugomnam minussz 2 dioptriás szemuvege van, es nem hordja akkor romlani fog a szeme? Ha jól tudom cilinderes is (nem nagyon ertek ehhez)
"Másik ismerősömnek meg folyamatos hordásnál mínusz 5-6ig meg sem állt."
Velem is ez van. Ezért hülyeség azt mondani, hogy "nem hordtam é rosszabb lett" - haa hordta volna is romlott volna.
Unokatestvérem csak vezetéshez hordja, én állandóan. Neki nem romlik, nekem viszont sajnos pár évente még mindig kicsit erősebb kell :( Pedig lassan a 40-hez közelítek.
Szerintem itt is egyéni különbségek a legmeghatározóbbak, de amit az orvos javasol, be kell tartani.
"Az unokatesom 1 éve kapott szemüveget, eleinte az egyik szeme ha jól tudom -1.25 a másik meg -1.75 nem hordta, és mostmár -2 dioptria,"
Mindkét szeme -2-es lett? Akkor legalább ugyanannyi lett, jól csinálta, hogy nem hordta.
Akkor is romlana, ha hordaná. Miért vagy értetlen?
És még egyszer, miért szólsz bele? Ha beszóltam volna a tesómnak, hogy hordja-e a szemüvegét, fogszabályzóját, akármi egyéb dolgát, joggal vágott volna pofán.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!