A -3 dioptriás szemüveg már nagyon rossz?
Látok rendesen 2 szemmel.
Az egyik - 3,a másik - 0,75ös.
Néha fáj estére a szemem egy kicsit, de nem mindig. Meg mondom, látok rendesen a hétköznapokban. Így is kellene kell hordani a szemüveget?
Nem, nem latsz rendesen, ugyanis csak az egyik szemeddel latsz, azaz nincs terlatasod. A -3 dipotria eleg sok, ha letakarod a masik szemedet tuti hogy pl. biciklizni sem tudsz biztonsaggal.
Ne csinalj ebbol hisztis kisgyerek modjara hiusagi kerdest, a szemuveg nem azert van hogy neked tetsszen, hanem hogy rendesen lass. Ha nem hordod, kesobb nem kapsz jogositvanyt se. Javulni nem fog tole a szemed, de nyilvan romlani sem, es vegre megtudhatod majd milyen normalis terlatassal az utcan jarni.
a -3 szemeddel kb semmit sem látsz, nekem -3 mind a kettő.
A -0.75-ös még teljesen jó lehet világosban, amint kicsit kevesebb a fény, már az is gyenge.
7es,köszi, hogy te így tudod, hogy én mit látok a saját szememmel.Ha rosszul látnék nyilván nem írtam volna ki kérdést.
Ha elkészül a szemüveg akkor majd elválik, hogy jól vizsgáltak e meg, mert nekem akkor is gyanús. Nem rendes szemészeten voltam, csak ott a szemüvegboltban vizsgálták meg.
#8: igen én tudom mit látsz, nekem -0.5 / -0.75-nél derült ki hogy nem látok jól, a tablát nehezen tudtam leolvasni az iskolában borús időben az utolsó padból.
-1.5-ig még simán el lehet lenni szemüveg nélkül világosban gyalog és biciklivel, vezetéshez már kell.
-3.5 körül állt meg a romlás nálam, nyilván el tudnék így is jutni bárhova gyalog, meg nem megyek neki semminek, strandon is elvagyok szemüveg nélkül, látom a formakat, tudok focizni vagy röplabdázni, de az emberek arcát már nem látom pár méternél messzebbről
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!