Kezdőoldal » Egészség » Szemproblémák » Van valami a szememben, de...

Van valami a szememben, de nem tudom kivenni. Mi lehet ez?

Figyelt kérdés

Kontaktlencsés vagyok február óta. Nyáron kezdődött ez az egész: van valami a szememben, amit reggel érzek erősebben. Nagyon idegesítő, mert akárhogy öblögetem nem jön ki. Csak ott szúr, de ha a szemhéjamat kicsit megtapogatom, meg forgatom a szemem a szemhéjam alatt, akkor érzem, hogy mozog. Napközben meg valahogy "elbújik". Ezzel nem is lenne baj, de amikor kontaktlencsét próbálok betenni, akkor mintha hirtelen a "felszínre jönne", akkor ahogy hozzáér a lencse a szememhez, újra érzem. Mintha beékelődne a szemem és a lencse belső oldala közé. Nagyon szúr. Amikor valahogy sikerül betennem, akkor este előjön olyan formában, hogy homályosodik a lencsém.

Voltam optikusnál, ahol megvilágították csomószor, valami izét is kentek rá, ami elvileg felfedné, de semmit nem találtak. Én meg érzem mindig reggel, vagy ha lencsét akarok berakni, de napközben is sokszor. Mintha ott "korcsolyázna" a szemem felületén. Arra gondoltam, hogy csipa, mert reggel mindig nagyon homályosan látok a sok csipa miatt, de azt ki tudom mosni. Lehetséges, hogy egy része bennmarad? Ha nem, akkor mi lehet??!

2010. szept. 7. 14:31
 1/10 anonim ***** válasza:
Nekem régen volt egy szemsérülésem. Gyógyulása után még sokáig szúrt a szemem reggelenként, meg könnyezett is. Lehet, hogy nyáron tényleg volt benne valami megsértette a felszínt és még annak a hegét érzed mindig. Én ilyenkor használtam egy kevés szemkenőcsöt, az "megzsírozta". Napközben én sem éreztem semmit. Viszont nincs kontaktlencsém. Lehet, hogy a kontaktlencse is nyomja a heget kicsit. Csak ilyesmire tudok gondolni, ha már orvosnál is voltál vele és semmi eredmény.
2010. szept. 7. 14:51
 2/10 anonim ***** válasza:
Tudtommal az optikus nem orvos. Ilyesmivel szemészhez kell menni, ki tudja, milyen betegséged van, vagy mennyire súlyos! Ha reggel és éjszaka fáj, előfordulhat a szemnyomás miatt, de kötőhártyagyulladás is okozhat idegentest érzést. Ha reggelente nagyon csipás vagy, az pláne utalhat gyulladásra! Hordj addig szemüveget, és menj el orvoshoz!
2010. szept. 7. 14:56
 3/10 anonim ***** válasza:

Nálam egyszer középen eltört/szétnyílt kontaklencse okozott egy kisebb vágást a szememen. Hegg lett belőle, ami hetekig szúrt, a kontaklencsét addig elfelejthettem. Nagyon apró kis szakadás volt a közepén, én is alig vettem észre, a dokik nálam sem találták, mi lehet a gond.

Szemésznek kellene mindenképpen megmutatnod, de lehet valami nagyon egyszerű dolog is.

2010. szept. 7. 15:02
 4/10 A kérdező kommentje:

"Tudtommal az optikus nem orvos. Ilyesmivel szemészhez kell menni, ki tudja, milyen betegséged van, vagy mennyire súlyos! Ha reggel és éjszaka fáj, előfordulhat a szemnyomás miatt, de kötőhártyagyulladás is okozhat idegentest érzést"

Ők is azt mondták, hogy menjek szemorvoshoz, ezt mindenképp meg fogom tenni. Amúgy nem olyan "elviselhetetlen" fajta fájdalom, hanem olyan nagyon kellemetlen szúrás, ami egyre erősödik.

2010. szept. 7. 16:20
 5/10 anonim ***** válasza:

Szia.

Ilyen nekem is volt, elmentem szemészhez, és volt egy befelé növő szempillám, amit én tükörben nem láttam, de ő azzal a géppel, amivel vizsgálta a szemem észrevette, kihúzta, azóta nem bök. Nem biztos hogy a tied is ilyen jellegű probléma, de lehet.

2010. szept. 8. 12:07
 6/10 anonim ***** válasza:
Oké, én csak példálóztam, hogy fokozzam az orvoshoz járási kedvet :P Mert sokan ezek után sem lennének hajlandóak meglátogatni egyet... Reméljük, semmi komoly.
2010. szept. 8. 17:34
 7/10 anonim ***** válasza:
Persze, én is úgy gondolom, ne érts félre, hogy mindenképp menjen orvoshoz a kérdező, a szem nem játék, egy gyulladásnak komoly következményei lehetnek.
2010. szept. 8. 20:49
 8/10 anonim válasza:
Apámnak is voltak ilyen tünetei,és neki szürke hájoga volt.Ezt onan tudod észrevenni hogy egre nől az a valami,és a végén megvakulsz.Persze meg lehet műteni.De inkább kérdezz egy orvost.Tudom már sokszor olvastad:)
2010. szept. 10. 17:20
 9/10 A kérdező kommentje:

Időközbne már voltam orvosnál:D Úgy néz ki, hogy mindössze a kelleténél kisebb méretű lencsét hordtam, ami kicsi sebet csinált, a szemész úgy fogalmazott, hogy, mint amikor "túl szorosra húzod a derékszíjat".

De semmi gáz:D

2010. szept. 10. 19:04
 10/10 anonim ***** válasza:
Első válaszoló vagyok. Nagyon örülök, hogy nincs komoly baj. Ezzel is okosabbak lettünk. ;)
2010. szept. 10. 20:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!