Bemehetek egy-egy optikába csak szemüvegkereteket nézegetni, próbálni (vásárlás nélkül)?
Figyelt kérdés
Új szemüveget szeretnék csináltatni, viszont egyelőre csak szeretném felmérni a lehetőségeket, hogy hol milyen keretek vannak, mi tetszik, mi áll jól stb., hogy az alapján tudjak majd dönteni, hogy végül hol csináltatok szemüveget. Még nem csináltam ilyet, nem tudom ezt illik-e vagy mennyire megszokott, normális dolog csak nézelődni.2021. nov. 3. 17:46
1/6 anonim válasza:
Lehet, csak ne azzal kezd, hogy nem fogok egy keretet se venni, mert akkor egy kicsit sem fognak segíteni. Menj be, mond el milyen színű, anyagú keretet keresel, mekkorát, kérdezz rá melyik illik az arcodhoz, aztán ha nem tetszik egyik se mond azt, ha meg megtetszik valamelyik mond hogy majd később visszajössz.
2/6 anonim válasza:
Lehet , de nem szeretik , mert nehéz a lencse típusod nélkül olyan keretet ajánlani ami biztos hogy megfelelő lesz a lencse típushoz . Ha tudsz vigyél előző leletet/garancia kártyát/munkalapot ami alapján tudják , hogy mit hordtál eddig . Ha azt szeretnéd , hogy legyen több időd és segítséged a nézelődéshez, akkor keresd ki , hogy az adott optikában melyik nap nincsen szemvizsgálat és akkor menj be . A szemvizsgálati napokon jó pár helyen zsúfoltság van , nem igazán érnének rád .
3/6 A kérdező kommentje:
Csak egy kisebb dioptriás sima távollátó szemüvegre van szükségem, szóval semmi extra. Nem is szeretnék különösebb segítséget a keret kiválasztásához, csak szeretnék felpróbálni néhányat, hogy lássam melyik hogyan áll.
2021. nov. 6. 12:32
4/6 anonim válasza:
Ebben az esetben nyugodtan menj be . Az eladói segítséget azért is mondtam , mert sok helyen az az üzlet szabályzat , hogy nem hagyhatnak magadra mindenképpen segíteniük kell . Meg persze van pár olyan hely ahol vitrin mögül , kirakatból adják oda ,pult mögül , ahová nem is szokták engedni a vevőket nyúlkálni . Ha nem is ők adják a kezedbe , mert egy állványról veszed le , akkor is valószínűleg ott fog melletted álldogálni valaki .
5/6 anonim válasza:
Esetleg az is adhat egy támpontot, hogy pl az ofotért weboldalán van online próba, webkamerán keresztül látod magadon a kiválasztott szemüveget.
6/6 anonim válasza:
"nem hagyhatnak magadra mindenképpen segíteniük kell"
"segíteniük" Ja, hogy ne lopjon. Engem kifejezetten idegesítenek, sürgetnek. Nem hagynak gondolkozni, memorizálni, végigpróbálgatni. Elhiszem, hogy unalmas ezt 10 percenként minden betérő idiótával eljátszani, de akkor ne dolgozzon ott.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!